Ελλάδα

Θεοδωρικάκος για τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Ο «εγκέφαλος» δεν βρίσκεται στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την υπόθεση σύλληψης δύο Πακιστανών τρομοκρατών, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι ο “εγκέφαλος” της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά “φέρεται να είναι στο Ιράν. Δεν θέλω να προκαταλάβω την έρευνα. Είναι πιο σωστό να δείξουμε όλοι υπομονή”.

Για το αν είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα τέτοιο τρομοκρατικό “χτύπημα” και αν ήταν εκπαιδευμένοι, τόνισε: “Δεν θέλω να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συγκεκριμένους χώρους εβραϊκού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό και υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει γιατί θελουμε να είμαστε σίγουροι με ποιους είχαν επαφές”.

Αναφερόμενος στα σχόλια ότι η υπόθεση με τον σχεδιασμό τρομοκρατικού “χτύπηματος” στου Ψυρρή δεν είναι σοβαρή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι “με την εθνική ασφάλεια δεν παίζει κανείς. Έχουμε απόλυτη ευθύνη και γι’ αυτοί όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει με απόλυτη μυστικότητα. Εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα περιήλθαν εις γνώσην της ΕΥΠ στοιχεία και ενημερώθηκαν η ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική. Έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους δίνω συγχαρητήρια. 
Βρέθηκε το δίκτυο των Πακιστανών τρομοκρατών και ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες με άλλα 12 άτομα και σε έρευνες που έγιναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη και αποδείχθηκε ότι είχαν επαφή και επικοινωνία με ομοεθνή τους τηλεφωνικά, που είναι στο Ιράν. Οι στόχοι των τρομοκρατικών δράσεων ήταν ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Δεν είχαμε το δικαίωμα να κρατήσουμε μυστική την υπόθεση. Μυστική κρατήθηκε η έρευνα και πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Από τη στιγμή που εξαρθρώθηκε το δίκτυο, οφείλαμε να το πούμε και στην Ελλάδα και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι ο τόπος μας είναι ασφαλής προορισμός”.

Ακούστε όσα είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Τούρκος στην Ελλάδα, με ερυθρά αγγελία της Interpol: Κατασχέθηκαν 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα που είχε για διακίνηση
Ο 43χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για απόδραση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, διακίνηση παράνομων όπλων, σωματική βλάβη, πλαστογραφία, απειλή με χρήση όπλου, απείθεια και διενέργεια παράνομων παιγνίων
ΕΛΑΣ
Καρέ - καρέ η εισβολή διαρρηκτών σε κατάστημα στη Ρόδο: Γύρισαν την κάμερα στον τοίχο και έσπασαν την τζαμαρία
Στην ομάδα συμμετείχαν ένας ενήλικος άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καθώς και δύο 12χρονοι ανήλικοι που φορούσαν κουκούλες
Ρόδος
Βίντεο ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού νεαρών από μέλη της συμμορίας των βορείων προαστίων – Διάλογοι «φωτιά» μεταξύ μαθητών και των ανήλικων «βαρόνων»
Σοκάρουν οι διάλογοι των δύο συμμοριών ανηλίκων που δρούσαν ως dealers ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής προμηθεύοντας ακόμα και κοκαΐνη σε παιδιά 13 ετών σε σχολεία και παιδικές χαρές
Ανήλικοι 20