Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Όλο το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Θεοδωρικάκος: Όλο το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία που αναλαμβάνει δράση σε λίγες ημέρες αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μέχρι τις 10 Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία θα έχει πιάσει δουλειά ενώ σε πρώτη φάση οι περιπολίες θα ξεκινήσουν στους εξωτερικούς χώρους των Ιδρυμάτων.

«Αυτό αρχικά θα αφορά τον ανοιχτό χώρο του campus του ΑΠΘ και τους χώρους της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης. Όπου αλλού χρειαστούν στην πορεία θα τοποθετηθούν», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος είναι μέχρι τον Οκτώβριο σε ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο και Νομική να έχουν τοποθετηθεί τουρνικέ για να εισέρχονται οι φοιτητές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με την ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα.

«Υπάρχει υποχρέωση των πρυτανικών αρχών, να φτιάξουν τα τουρνικέ για ελεγχόμενη είσοδο που θα συνδράμει η ελληνική αστυνομία. Δεν είναι δική της υποχρέωση. Αυτή είναι η δεύτερη φάση η οποία εξαρτάται από τη τοποθέτηση των τουρνικέ και των καμερών ασφαλείας στις εισόδους των πανεπιστημίων από τις πρυτανικές αρχές», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο σχέδιο «ασφαλή πανεπιστήμια» θα συνδράμουν 400 ειδικοί φρουροί: 300 θα τοποθετηθούν σε Πανεπιστήμια της Αθήνας και 100 στην Θεσσαλονίκη ενώ κανείς τους δεν θα οπλοφορεί.

Θα είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο αλλά και περιμετρικά για να μην εισέλθουν άτομα που κάνουν έκνομες ενέργειες. Το έργο τους θα επικουρείται το έργο τους και από περιπολικά και δικυκλιστές που θα περιπολούν έξω από τα Ιδρύματα, όπως λένε ειδικοί στο Star.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις