Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης και η δυνατότητα επέκτασης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα αναμένεται να ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Σχετικά με τη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοιχτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης πλάνο για μειώσεις στους μισθούς. Αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που έγιναν στο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού στους εργαζομένους στο δημόσιο και έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της τηλεργασίας, η οποία θα καθιερωθεί «με θεσμικό τρόπο» κυρίως στη διοίκηση, στα οικονομικά και λογιστικά του δημοσίου. Η θεσμοθέτηση, όπως είπε, δεν θα γίνει γρήγορα καθώς απαιτείται μελέτη και δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
«Γενικά θα έλεγα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Ο «Καπετάνιος» σάλπαρε για το τελευταίο του ταξίδι, αφήνοντας πίσω μια θρυλική κληρονομιά – Τα πάθη, ο έρωτας, η οικογένεια και ο Παναθηναϊκός
Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Βαρδινογιάννη σε ηλικία 90 ετών σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το ελληνικό επιχειρείν, τη ναυτιλία και, πάνω από όλα, για τον ελληνικό αθλητισμό.
Γιώργος Βαρδινογιάννης 7
«Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της - Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης
Περιστέρι