Ελλάδα

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Η 4η δόση θα γίνει σε όλους, αρχικά στους άνω των 60 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια μίλησε στο Mega ο. καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και τοποθετήθηκε σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα.

«Τον τελευταίο καιρό ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε ήταν ότι εξαιτίας του πολέμου, υπήρξε η ακρίβεια, και σε συνδυασμό με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δόθηκε το λάθος σήμα στους συμπολίτες μας ότι η πανδημία τελείωσε. Σε μεγάλα ποσοστά στη χώρα έχουμε το υποστέλεχος της όμικρον, την όμικρον 2, και έξαρση κρουσμάτων. Δε νομίω ότι θα πάμε σε κλασικό 5ο κύμα, για πολλούς λόγους, αρχικά λόγω αύξησης θερμοκρασίας, και ταυτόχρονα στη χώρα αποκτούμε ανοσία πληθυσμιακή αλλα όχι με τον ιδανικό τρόπο. Δεν πείθουμε τους ανθρώπους να πάμε να εμβολιασοτύν», ανέφερε αρχικά.

«Τρεις με 4 μήνες μετά την 3η δόση έχεις περίπου 40-50% πιθανότητα να νοσήσεις, αλλά εάν νοσήσεις έχεις περί το 15% πιθανότητες να νοσήσεις βαριά και να πας στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να μάθουμε να προσέχουμε, να μην θεωρούμε την φράση «ατομική ευθύνη», ανέκδοτο.

«Η4η δόση θα γίνει σε όλους. Αρχικά για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ίσως εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, μέχρι να βγει το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna και της Pfizer», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο Σέρβος επιβάτης της μοιραίας πτήσης της Ryanair από Θεσσαλονίκη - «Κοιμόμουν και ξαφνικά βρέθηκα με το κεφάλι έξω από το παράθυρο»
Μετά το ατύχημα, ο 61χρονος υποφέρει από πρήξιμο και μούδιασμα στο κεφάλι, η δεξιά πλευρά του σώματός του παρέλυσε προσωρινά, ενώ το δεξί του αυτί και το δεξί του μάτι έχουν υποστεί μερική βλάβη
Ryanair
Πρώην βατραχάνθρωπος των Ιμίων καταγγέλλει μη αναγνώριση των διπλών ενσήμων: «Με αντιμετωπίζουν σαν να έκανα μια συμβατική δουλειά»
Ο Τάσος Χατζαντώνης, που υπηρέτησε με αφοσίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποστηρίζει ότι δεν αναγνωρίστηκε η προβλεπόμενη προϋπηρεσία του στο Πολεμικό Ναυτικό, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της σύνταξής του 
Τάσος Χατζαντώνης 30