Ελλάδα

Θεοκλής Ζαούτης για κορονοϊό: Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και την επιστροφή των παιδιών στα σχόλεία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαούτης, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν, γιατί «οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλες και ξεπερνάνε τη νόσο».

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι και το προσδόκιμο ζωής των παιδιών έχει επηρεαστεί από την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης, τονίζοντας ότι η «οδηγία» σε όλη την Ευρώπη ήταν να ανοίξουν τα σχολεία.

«Σίγουρα υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταφερθεί ο ιός στα σπίτια, γιατί γνωρίζουμε ότι η Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Αυτός ο ιός έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πιθανότητα υπερμετάδοσης λόγω του ανοίγματος των σχολείων, σημειώνοντας ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι βαριά και δεν χρειάζεται ο ίδιος αριθμός ατόμων νοσηλεία στις ΜΕΘ.

Για τα αυξημένα κρούσματα που ενδεχομένως θα υπάρξουν, ο Θεοκλής Ζαούτης υπογράμμισε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί, όμως θα πρέπει να δούμε τον δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων».

«Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με την Όμικρον, όμως ο “σκληρός δείκτης” είναι τα άτομα που χρειάζονται βαριά νοσηλεία και οι απώλειες ζωών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: «Τον έσπρωξε στον καναπέ και του έβαλε το μαξιλάρι στο κεφάλι» καταγγέλλει η μητέρα του 8χρονου για την επίθεση του σπιτονοικοκύρη τους
Το αγοράκι φέρεται να είπε στη μητέρα ότι ενώ έπαιζαν έσπασαν κατά λάθος την πόρτα και ο σπιτονοικοκύρης το χαστούκισε και το έσπρωξε στον καναπέ, βάζοντας του ένα μαξιλάρι στο κεφάλι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ