Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλία: Μάχη με τη λάσπη, τη δυσοσμία και τα κουνούπια – Παραμένει τεράστιο πρόβλημα το νερό

Θεσσαλία: Μάχη με τη λάσπη, τη δυσοσμία και τα κουνούπια – Παραμένει τεράστιο πρόβλημα το νερό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία, ώστε να γίνουν κατοικήσιμα τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Οι προσπάθειες εστιάζονται στην απομάκρυνση της λάσπης, αλλά και της έντονης δυσοσμίας, της μούχλας, και της καταπολέμησης των κουνουπιών, λόγω των λιμναζόντων νερών από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, για τα οποία οι κάτοικοι ζητούν άμεσα να υπάρξουν ψεκασμοί.

Παράλληλα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το νερό, καθώς ακόμα και εκεί που υπάρχει υδροδότηση οι κάτοικοι δεν το χρησιμοποιούν αφού φοβούνται για αρρώστιες, και ακόμα δεν υπάρχει σαφής επίσημη οδηγία για τη χρήση του.

Στα Τρίκαλα οι Αρχές προσπαθούν για την αποκατάσταση της κανονικότητας και της γρήγορης πρόσβασης στα Στουρναραίικα του Δήμου Πύλης, με την τοποθέτηση γέφυρας τύπου Μπέλεϊ, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες.

Εντός της εβδομάδας αποκαθίσταται η πρόσβαση στο παραπάνω χωριό, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά από τον κεντρικό οδικό άξονα, μετά τις καταστροφές που έχειπροκαλέσει η πρόσφατη θεομηνία.

Πρωτεύοντα ρόλο στην φροντίδα των πληγέντων έχει και η σίτιση των πλημμυροπαθών. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στην Καρδίτσα.

Στα Τρίκαλα, έως 2.800 μερίδες φαγητού καθημερινά προσφέρονται από τον Δήμο Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή (μεσημεριανό και βραδινό) σε όσους/ες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, αλλά και όσους/ες διαμένουν σε χωριά και δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.

Το φαγητό ετοιμάζεται από το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων, από τη ΣΜΥ και από ιδιώτες, μέσω της σχετικής διαδικασίας.

Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκονται και επιχειρήσεις για τον καθαρισμό από την μεγάλη ποσότητα λάσπης που έχει απλωθεί στις συνοικίες της πόλης της Λάρισας.

Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων συνοικιών της πόλης, αλλά και της επαρχίας συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους με την βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζεται ακόμα η άντληση των υδάτων σε πολλά σπίτια που το νερό δεν υποχωρεί, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκονται και κάτοικοι της επαρχίας και των χωριών προς την πόλη, καθώς τα σπίτια τους είναι πλημμυρισμένα και η λάσπη έχει καλύψει μεγάλο μέρος των οικισμών.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η δημόσια υγεία, με τις αρχές να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Έχει ξεκινήσει από το Σάββατο ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το αντιτετανικό εμβόλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες της Λάρισας, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την στατικότητα των σπιτιών.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι στην επαρχία του νομού, λόγω της μεγάλης φθοράς των σπιτιών τους από την καταστροφική πλημμύρα.

Χωρίς νερό για 15η μέρα ο Βόλος – «Τα αγοράζουν μόνοι τους»

Και στον Βόλο και στη Μαγνησία παραμένουν τα προβλήματα με το νερό, αφού και εκεί δεν χρησιμοποιείται.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι πλέον οι περισσότεροι αγοράζουν μόνοι τους τα νερά αφού έχουν τελειώσει αυτά που είχαν δοθεί. 

Πολλά χωριά της Μαγνησίας, όπως στο Πήλιο, παραμένουν μέσα στις λάσπες. Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων συνοικιών της πόλης, αλλά και της επαρχίας συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους με την βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζεται ακόμα η άντληση των υδάτων σε πολλά σπίτια που το νερό δεν υποχωρεί, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις