Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλία: Με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών στα απομακρυσμένα χωριά

Θεσσαλία: Με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών στα απομακρυσμένα χωριά

Ξεκίνησαν οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών σε απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλίας με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ στη «μάχη» έχει ριχτεί και ο Στρατός με τα Chinook.

Με τον συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού, ζωοτροφές έχουν αρχίσει να παραδίδονται σε απομακρυσμένα χωριά από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας έγιναν στο Ομορφοχώρι και στη Νέα Καρυά.

Στη συνέχεια μπήκε στο… «χορό» και ο στρατός με τα Chinook, που με συνεχείς αποστολές προμηθεύει με ζωοτροφές περιοχές που δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.

Γιατί μπορεί 7 από τα 21 δημοτικά διαμερίσματα που είχαν πλημμυρίσει να είναι αποκλεισμένα ακόμα, αλλά οι περισσότερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, με αποτέλεσμα η μία πτήση ελικοπτέρου να διαδέχεται την άλλη.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι, περιοχών που δεν είναι αποκλεισμένες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να σώσουν ζώα, βρίσκονται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τους Δήμους και προμηθεύονται με κάθε μέσον ζωοτροφές, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και τόπος για να βοσκήσουν τα ζώα τους είναι δύσκολο να βρεθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις