Ελλάδα

Θεσσαλία: Σχεδόν 97.000 τα νεκρά ζώα που έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις 97.000 αγγίζουν τα νεκρά ζώα που έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής στη Θεσσαλία, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, η αποκομιδή των νεκρών ζώων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και επεσήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν 40 στελέχη του στρατού και ιδιώτες, τους οποίους ευχαρίστησε.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δηλωθέντων νεκρών ζώων, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι δηλώθηκαν συνολικά περίπου 97.000 νεκρά ζώα, ανάμεσά τους 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή και 20.326 χοιρινά, ενώ τα νεκρά πτηνά ανέρχονται σε 131.795 πτηνά. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων. Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίζονται κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Εν συνεχεία, ανέφερε τους αριθμούς των συλλεχθέντων νεκρών ζώων μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Έχουν συλλεχθεί 37.007 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, 50.515 πτηνά.

Ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλόλητας των αλιευμάτων του Παγασητικού. Όπως πρόσθεσε, το μόνο πρόβλημα που υφίσταται είναι η στέρηση της δυνατότητας στους αλιείς να ασκήσουν την αλιευτικούς δραστηριότητα απρόσκοπτα, λόγω της αδυναμίας χρήσης των αλιευτικών εργαλείων τους.

Τέλος, γνωστοποίησε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου αύριο ξεκινά σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Επίσης, θα συναντήσει τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, τον οποίο θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Μου μίλησε απαξιωτικά, την χτύπησα στο κεφάλι και την μαχαίρωσα κοντά στην καρδιά», είπε ο Σκοπιανός που ομολόγησε τη δολοφονία
Τύλιξε τη σορό σε σακούλες και την έθαψε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης – Ισχυρίζεται πως τσακώθηκαν για την ακαταστασία του σπιτιού, χωρίς αυτό το σενάριο να πείθει τις αρχές
Ο Σκοπιανός δολοφόνος και η Σταυρούλα Λεβεντάκη
«Ασύλληπτο το περιστατικό στη Γαστούνη, ο δράστης το έκανε συνειδητά» λέει η πρόεδρος φιλοζωικής για τον οδηγό που πάτησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο
«Πολλοί πολίτες επικοινωνούσαν μαζί μας εκφράζοντας την επιθυμία να συνεισφέρουν οικονομικά για το να δοθεί αμοιβή για πληροφορίες» λέει στο newsit.gr η Χριστίνα Νομικού
Παράσυρση σκύλου στη Γαστούνη 18
Όταν ο Σκοπιανός μιλούσε στην κάμερα του Live News για τη Σταυρούλα Λεβεντάκη και προκαλούσε πριν ομολογήσει τη δολοφονία - «Όλοι γνωρίζουν ότι είναι τρελή»
Ο Σκοπιανός πλέον έχει ομολογήσει τη δολοφονία της και οι αστυνομικοί «βλέπουν» προσωπικά ή σεξουαλικά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
σκοπιανός Χανιά
5