Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 18χρονος μαθητής έσωσε με λαβή χάιμλιχ γυναίκα που πνιγόταν σε εστιατόριο – «Έβαλα τα χέρια μου και πίεσα το στέρνο»

«Μετά από 5-6 επαναλήψεις τα κατάφερα και βγήκε το ξένο σώμα. Με ευχαρίστησε η γυναίκα» λέει στο newsit.gr ο Θοδωρής Ζάπρης

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, όταν μια γυναίκα άρχισε να πνίγεται την ώρα που έτρωγε μπαρμπούνι και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση 18χρονου μαθητή που εφάρμοσε αμέσως τη λαβή χάιμλιχ.

Όλα έγιναν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (25.4.26) σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα άρχισε να πνίγεται ενώ έτρωγε με την παρέα της.

Ο 18χρονος μαθητής που βρισκόταν στο μαγαζί, καθώς εργάζεται ως βοηθός σερβιτόρου, έτρεξε αμέσως να την βοηθήσει και τα κατάφερε εφαρμόζοντας τη λαβή χάιμλιχ.

Ο 18χρονος Θοδωρής Ζάπρης μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν:

«Είμαι μαθητής αλλά ταυτόχρονα δουλεύω ως βοηθός σερβιτόρου τα Σαββατοκύριακα. Το Σάββατο που μας πέρασε το μεσημέρι, ενώ δούλευα, είδα μια γυναίκα που καθόταν σε ένα τραπέζι να πνίγεται. Καθόταν στο τραπέζι με την παρέα της και άρχισε να πνίγεται από ένα μπαρμπούνι που έτρωγε. Κατευθείαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, είπα ότι πρέπει να τρέξω να τη βοηθήσω».

«Η γυναίκα ήδη είχε σηκωθεί και στεκόταν όρθια. Πήγα από πίσω της να της εφαρμόσω τη λαβή χάιμλιχ. Έβαλα το ένα χέρι μου πάνω από το άλλο που έκανα γροθιά και πίεσα το στέρνο προς τα πάνω. Μετά από 5-6 επαναλήψεις τα κατάφερα και βγήκε το ξένο σώμα. Με ευχαρίστησε η γυναίκα», τονίζει.

Ο σερβιτόρος που έσωσε τη γυναίκα σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

«Τη λαβή χάιμλιχ αλλά και άλλες τεχνικές τις μαθαίνω εδώ και δύο χρόνια στο σχολείο και μου αρέσει αυτό. Χρειάζεται ετοιμότητα πάντα και ψυχραιμία μετά», καταλήγει ο 18χρονος μαθητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι στην Ηλεία - «Καλό παράδεισο άγγελέ μου»
Η άτυχη μητέρα, που δεν μπορεί να πιστέψει το άσχημο παιχνίδι που της επιφύλαξε η μοίρα, προσπαθεί με δάκρυα στα μάτια να βρει το κουράγιο για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της Κωνσταντίνο
Ηλεία: Η ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι – «Καλό παράδεισο άγγελέ μου» 19
«Τα παιδιά βγαίνουν στους δρόμους με τα πατίνια χωρίς να ξέρουν τους κανόνες για την οδική ασφάλεια» λένε οι ειδικοί - Τι προβλέπει ο ΚΟΚ
«Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στους δρόμους, καθώς δεν μπορούν να κινούνται ανεξέλεγκτα και όλοι οφείλουν να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» λέει στο newsit.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής
Ηλεκτρικά πατίνια 10