Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Αν φοβόμουν δεν θα βρισκόμουν τώρα στην εκκλησία» λέει στο newsit.gr o αρχιμανδρίτης

Θεσσαλονίκη: «Αν φοβόμουν δεν θα βρισκόμουν τώρα στην εκκλησία» λέει στο newsit.gr o αρχιμανδρίτης

«Δεν φοβάμαι και είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης», λέει στο newsit.gr o Αρχιμανδρίτης που μαζί με έναν «ξυρισμένο» ιερέα κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν έξι πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους  απέσπασαν συνολικά  1.350.000 ευρώ.

Ο 68χρονος ιερέας που λειτουργεί σε μεγάλο ναό της Θεσσαλονίκης κι εναντίον του ίδιου και πέντε ακόμα ατόμων έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού και κατά εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. 

«Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μου το επιτρέπει ο εισαγγελέας.  Αν μου φέρεται ένα χαρτί από την εισαγγελία που μου δίνει την άδεια να μπορώ να μιλήσω και να σας πω τα πάντα» λέει στο newsit.gr o αρχιμανδρίτης που ιερουργεί για 39 συνεχόμενα χρόνια σε συγκεκριμένη εκκλησία της Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας προσθέτει: « Δεν φοβάμαι, εάν φοβόμουν δεν θα βρισκόμουν στο ναό και δεν θα περιφερόμουν γύρω από αυτόν ώστε να μπορεί να με βλέπει ο κόσμος. Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης».  

Ο 68χρονος αρχιμανδρίτης μαζί με έναν 61χρονο ιερέα ο οποίος έχει καθαιρεθεί και τέσσερα ακόμα άτομα φέρονται να εξαπάτησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης και να τους άρπαξαν 1,35 εκατομμύρια ευρώ.  Η κομπίνα φέρεται να είχε στηθεί με πρωταγωνιστή τον 68χρονο Αρχιμανδρίτη ο οποίος πλάσαρε τον εαυτό του ως τον επόμενο Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης.

Έτσι κατάφεραν να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν το παραπάνω πόσο, λέγοντας τους ότι οι δωρεές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθεί η παρασκηνιακή διαδικασία εκλογής του Αρχιμανδρίτη. Μάλιστα, θα δίνονταν, όπως κατήγγειλαν τα θύματα, ως δώρα σε διάφορα φυσικά πρόσωπα και φορείς, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες τους υπόσχονταν ότι θα τους επιστρέψουν τα χρήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδίτης έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Πιο αναλυτικά, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: «Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις