Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερα με περιοριστικούς τα 13 ανήλικα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης

Σύμφωνα με τη δίωξη που τους άσκησε η εισαγγελέας, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για συνολικά 13 πράξεις 2 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την 10ωρη απολογία των 14 κατηγορούμενων – μελών της εθνικιστικής νεολαίας, από τους οποίους οι 13 είναι ανήλικοι, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συνολικά 15 κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου (10.05.2025), εκ των οποίων ο ένας ζήτησε εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί, σύμφωνα με το Thesstoday.gr. Στους ανήλικους – μέλη της εθνικιστικής νεολαίας επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αναμορφωτικά μέτρα κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με τη δίωξη που τους άσκησε η εισαγγελέας, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για συνολικά 13 πράξεις 2 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα.

Το μακροσκελές κατηγορητήριο περιλαμβάνει –κατά περίπτωση– εμπορία ανθρώπων με στρατολόγηση ανηλίκων προς τέλεση εγκληματικών πράξεων, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών με ρατσιστικά κίνητρα, προτροπή σε πράξεις βίας ή μίσους μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα εμπεριέχει: Ληστεία κατά συρροή και ηθική αυτουργία σε αυτή, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία κατά συρροή, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι 14 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην «εγκληματική οργάνωση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στα δικαστήρια Καλαμάτας ο 38χρονος που πυροβόλησε προς την πρώην σύντροφό του - Το καρτέρι και οι απειλές «η ζωή σου είναι λίγη»
Μία ημέρα μετά τους πυροβολισμούς την παρακολούθησε, τραβώντας την φωτογραφίες - Μετά το επεισόδιο τράπηκε σε φυγή και ενεπλάκη σε τροχαίο, εγκαταλείποντας το σημείο
Καλαμάτα: Στα δικαστήρια ο 38χρονος που πυροβόλησε προς την πρώην σύντροφό του – Το καρτέρι και οι απειλές «η ζωή σου είναι λίγη»
Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση τεσσάρων συμπληρωμάτων διατροφής με μη εγκεκριμένα νεοφανή συστατικά
Τα νεοφανή συστατικά είναι ουσίες χωρίς σημαντικό ιστορικό κατανάλωσης στην ΕΕ πριν από το 1997 και απαιτείται επιστημονική αξιολόγηση της ασφάλειάς τους και έγκριση πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά
iStock
Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή: Μακεδονία, Ήπειρος και Ιόνιο στο επίκεντρο
Από την Κυριακή, το σύστημα θα κατέβει προς τα ανατολικά, φέροντας μεμονωμένες καταιγίδες και στα νότια - Έως 6 μποφόρ οι άνεμοι, από 23 μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Καταιγίδα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας με πυροβόλα όπλα – Τρεις συλλήψεις
Οι συλληφθέντες, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν, για κλοπή, παράνομη διακίνηση μεταναστών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας με πυροβόλα όπλα – Τρεις συλλήψεις