Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φυσιολογική εξέλιξη ο σημερινός σεισμός στο Κιλκίς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Φυσιολογική”, χαρακτηρίζει τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή, όπου σημειώθηκε το πρωί δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας.

Όπως σημείωσε, , μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο σεισμός έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο που έγινε ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΔ από τη Θεσσαλονίκη. “Στην ουσία”, πρόσθεσε,”πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας”.

Ο κ.Καρακώστας, ξεκαθάρισε ότι “ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος κάτι που δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα”.

“Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής, είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί, είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3″R είπε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι, τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε