Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 58χρονη που έβαλε φωτιά στην πόρτα γειτόνισσάς της γιατί «νόμιζε ότι άκουγε φωνές»

«Ζούμε 50 χρόνια στην πολυκατοικία και δεν είχαμε πρόβλημα», κατέθεσε το θύμα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε 15 μήνες φυλάκισης, μετατρέψιμη σε 10 ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε 58χρονη στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να έβαλε φωτιά στην πόρτα γειτόνισσάς της γιατί ακουγόταν θόρυβος από το διαμέρισμα.

Το περιστατικό έγινε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τον προηγούμενο μήνα με την 58χρονη να χρησιμοποιεί χαρτοπετσέτες, εμποτισμένες με κολόνια, τις οποίες πυρπόλησε. «Ζούμε 50 χρόνια στην πολυκατοικία και δεν είχαμε πρόβλημα», είπε το θύμα, καταθέτοντας ως μάρτυρας, ενώ ανέφερε ότι μετά το περιστατικό με τη φωτιά έφυγε από το σπίτι, καθώς φοβάται πολύ.

Η 58χρονη κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε η υπόθεση, έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, ενώ δέχθηκε πως ενήργησε με μειωμένο καταλογισμό.

Η ίδια δεν παρέστη στο ακροατήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Ο γιος της 58χρονης απέδωσε τη συμπεριφορά της σε ψυχικό πρόβλημα. «Νόμιζε ότι άκουγε φωνές από το συγκεκριμένο διαμέρισμα και την ενοχλούσαν» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της γυναίκας, επισημαίνοντας ότι πλέον λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για Τέμπη: «Το τραύμα στο κεφάλι του ξεπερνά την εικόνα πυρηνικού ατυχήματος» κατέθεσε η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη
«Μακάρι αυτή η δίκη να είναι η αρχή που θα αλλάξει τα πράγματα για να αποφύγουμε μια νέα τραγωδία στο μέλλον». πρόσθεσε η μητέρα του πολυτραυματία, Παναγιώτα Καλατζή
Η Παναγιώτα Καλατζή
Ξεκινά από σήμερα η διανομή σχολικών γευμάτων – 240.000 γεύματα σε 2.000 δημοτικά
Το πρόγραμμα αφορά το σύνολο των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας που συμμετέχει σε αυτό, χωρίς διαχωρισμούς, ώστε το σχολικό γεύμα να αποτελεί κοινή εμπειρία μέσα στο σχολείο και να αποφεύγεται ο στιγματισμός
Φωτογραφία αρχείου