Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών σε 57χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την 13χρονη κόρη του

Η κοπέλα ανακάλεσε όσα είχε καταθέσει στην αστυνομία αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε, κρίνοντας ότι η αρχική καταγγελία ήταν αληθής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη, καταδίκασε σήμερα (12.03.2025) σε κάθειρξη 8 ετών έναν 57χρονο που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρη του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία που έκανε το 2020 το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης 13,5 ετών τότε. Η ίδια όμως στη δίκη ανακάλεσε όσα είχε καταθέσει κατά την προδικασία στις διωκτικές αρχές και καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης είπε ότι προέβη στην καταγγελία για να εκδικηθεί τον πατέρα της, επειδή ήταν αυστηρός μαζί της και την περιόριζε στις δραστηριότητές της εκτός σπιτιού.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα εξελισσόταν έτσι η υπόθεση», είπε στην κατάθεσή της.

Το δικαστήριο όμως δεν πείστηκε, κρίνοντας ότι η αρχική καταγγελία ήταν αληθής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του 57χρονου, επικαλέστηκε τις κατ’ επανάληψη καταθέσεις της ανήλικης ενώπιον ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, όπου η ανήλικη περιέγραφε λεπτομερώς όσα είχαν συμβεί.

Εν προκειμένω – κατά τη δικογραφία – ο 57χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά δύο φορές την κόρη του, το καλοκαίρι του 2019, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν κοιμόταν μαζί του στην κρεβατοκάμαρα. Η ανήλικη προέβη ένα χρόνο αργότερα στην καταγγελία, μετά από καβγά με την μητέρα της, όταν εκείνη έσπασε το κινητό της. Η ανήλικη απευθύνθηκε ακολούθως σε μία φίλη της και με την προτροπή του πατέρα (της φίλης) πήγε στην αστυνομία.

Στην (επ’ ακροατηρίω) γραμμή της κόρης της κινήθηκε και η μητέρα της, εξεταζόμενη από το δικαστήριο, ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε με τη σειρά του όσα του προσάπτει το κατηγορητήριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλακές Κορυδαλλού: Καρέ-καρέ η στιγμή της απόδρασης του 48χρονου – Τον κυνηγούσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε την ώρα της τροφοδοσίας και εξαφανίστηκε από τις φυλακές, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Δραπέτης στον Κορυδαλλό
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή τρεις από τη Βόρεια Ελλάδα – Σε κατ’ οίκον περιορισμό 3 γυναίκες – υπαρχηγοί, ανάμεσά τους οι σύζυγοι των δύο αρχηγών 
Όλοι αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον τους - Αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που κρίθηκε προφυλακιστέος, δήλωσε νομικός αγρότης ενώ η γυναίκα του, δήλωσε άγνοια για τα οικονομικά του συζύγου της
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ