Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Ξαφνικά άνοιξε το ντουλάπι και το καπάκι του έπεσε πάνω στο κεφάλι μου», λέει στο newsit.gr η 25χρονη

Θεσσαλονίκη: «Ξαφνικά άνοιξε το ντουλάπι και το καπάκι του έπεσε πάνω στο κεφάλι μου», λέει στο newsit.gr η 25χρονη

Σοκάρει το ατύχημα που σημειώθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, με θύμα 25χρονη κοπέλα. Μετά από τράνταγμα στον δρόμο άνοιξε ντουλάπι από την οροφή και το καπάκι χτύπησε την άτυχη κοπέλα στο κεφάλι.

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (27.09.23) στην Εγνατία οδό σε λεωφορείο της γραμμής 01Χ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η 25χρονη κοπέλα, ένα κομμάτι από ντουλάπι που βρισκόταν στην οροφή του λεωφορείου έπεσε πάνω της, ευτυχώς χωρίς να της προκαλέσει χτυπήματα. Η ίδια, σοκαρισμένη, περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν:

«Γυρνούσα αμέριμνη και πολύ κουρασμένη από τη δουλειά μου. Πήρα το λεωφορείο της γραμμής Χ1 και καθόμουν σε μια θέση και, ξαφνικά, με ένα ταρακούνημα άνοιξε το ντουλάπι, έφυγε από τους μεντεσέδες που κρατούσαν το καπάκι και αυτό έπεσε πάνω στο κεφάλι μου. Βρισκόταν στο 1,5 μέτρο πάνω από μένα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια λαμαρίνα με πλαστικό, βάρους περίπου 3-4 κιλών. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο με κόσμο και είχε και πολλούς όρθιους. Ευτυχώς όμως δεν καθόταν κάποιος δίπλα και δεν χτύπησε κάποιος άλλος. Το λεωφορείο βρήκε σε μια λακούβα και το ντουλάπι προφανώς δεν είχε κάποια δικλείδα ασφαλείας και αυτό είναι εγκληματικό.

Θα μπορούσα να είχα χτυπήσει πάρα πολύ σοβαρά, σε βαθμό που σήμερα θα μπορούσα να μην είμαι εδώ και να μιλάω μαζί σας σήμερα. Αν το καπάκι με είχε βρει με κάποια σιδερένια γωνία, θα είχε ανοίξει το κεφάλι μου στα δύο. Ευτυχώς είμαι καλά αλλά μπορώ να πω ότι έχω ένα μετατραυματικό σοκ, γιατί πλέον κάθε φορά που αναγκάζομαι να μπω σε λεωφορείο, είμαι πάρα πολύ σφιγμένη και αγχωμένη μη τυχόν συμβεί και πάλι κάτι. Και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Είμαι κάθε μέρα για τρεις ώρες σε λεωφορεία».

«Έμειναν όλοι μαρμαρωμένοι»

«Μετά το χτύπημα ήρθε το ΕΚΑΒ για να μου δώσει τις πρώτες βοήθειες και να δει πως είμαι. Ήρθε και η αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν. Λίγο μετά το χτύπημα, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και κατέβηκε όλος ο κόσμος από μέσα. Οι άλλοι επιβάτες είδαν το περιστατικό και δεν καταλάβαιναν ακριβώς τι έγινε. Έμειναν μαρμαρωμένοι. Ο οδηγός ήταν σοκαρισμένος, κατάλαβε το μέγεθος της ζημιάς που έγινε. Εγώ ήμουν τρομαγμένη, ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Εκείνη την ώρα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, είναι απο πότε μπορεί να έχει να γίνει συντήρηση σε αυτό το λεωφορείο. Μέσα σε αυτό κουνιόντουσαν όλα και αισθάνθηκα τρομερά αναλώσιμη. Θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη προσοχή και ασφάλεια και ίσως θα έπρεπε να δίνονται και περισσότερα χρήματα ως προϋπολογισμός για αυτά τα λεωφορεία. Δεν είναι κατάλληλα για να κυκλοφορούν και να βγαίνουν στους δρόμους. Κάνουν οικονομία εκεί που δεν πρέπει να κάνουν».

«Μια συγγνώμη δεν φτάνει»

Αντί για καινούρια έφεραν μεταχειρισμένα λεωφορεία, που είναι επικίνδυνα και μάλιστα σε μια πόλη που δεν υπάρχει άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς. Με κάλεσαν απο τον ΟΑΣΘ, αναγνώρισαν το λάθος που έγινε και μου ζήτησαν συγγνώμη, αλλά μια συγγνώμη δεν φτάνει. Πρέπει να τα τσεκάρουν όλα πολλές φορές πριν τα λεωφορεία αυτά βγουν στους δρόμους. Είναι πολύ λυπηρό και πολύ ανεύθυνο που δεν υπάρχει πρωτόκολλο και δεν ελέγχονται συχνά τα λεωφορεία και που δεν υπάρχουν καινούρια λεωφορεία στους δρόμους. Και πολύ άδικο γιατί δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας εμείς που κινούμαστε με λεωφορεία. Δεν γίνεται να μπαίνεις μέσα σε αυτά και να φοβάσαι μη χάσεις τη ζωή σου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις