Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παραιτούνται τα μέλη της δομής μετά τα «τέρατα» που αποκάλυψε ο έλεγχος

Θεσσαλονίκη: Παραιτούνται τα μέλη της δομής μετά τα «τέρατα» που αποκάλυψε ο έλεγχος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Στη συγκεκριμένη δομή, που υποτίθεται ότι ήταν για παιδιά με αναπηρίες, διαπιστώθηκαν τραγικές παραλείψεις και παρατυπίες ως προς τη λειτουργία της, οι οποίες σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων «πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό».

«Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής. Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα έγινε μετά τον θάνατο ανθρώπου με κάποιου είδους αναπηρία που έμενε στη δομή μετά από επεισόδιο και έφερε στο φως σοβαρές ανεπάρκειες στη λειτουργία της δομής. Επίσης, ένα δεύτερο περιστατικό θανάτου η διοίκηση της μονάδας το κράτησε στο σκοτάδι.

Ο έλεγχος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν υφίσταται καν Οργανισμός Λειτουργίας του ελεγχόμενου φορέα, με συνέπεια τη δυσπραγία και αναποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Αν και η δομή είναι για ανηλίκους, μόνο 9 από τους 81 περιθαλπόμενους είναι ανήλικοι και μένουν μαζί με τους ενήλικες…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις