Σάββατο, 20 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ποινή 14 ετών σε 38χρονο «τσαντάκια» – Είχε επιτεθεί σε έγκυο

Ρόδος: Σε δίκη 39χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της συζύγου του

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επεβλήθη σε 38χρονο «τσαντάκια», ο οποίος καταδικάστηκε για αρπαγές τσαντών στη Θεσσαλονίκη από ανυποψίαστες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο των 38χρονο «τσαντάκια» για τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα, όπως επίσης για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Το κατηγορητήριο τού απέδιδε συνολικά 24 περιπτώσεις αρπαγές τσαντών, με λεία περίπου 4000 ευρώ, το διάστημα από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως Περαία, Θέρμη, Αμπελόκηπους και Νεάπολη.

Σε όλες τις περιπτώσεις κινούταν με μοτοποδήλατο, πλησιάζοντας τα υποψήφια θύματά του. Μάλιστα, σε μία απ’ αυτές, όπως κατέθεσε μάρτυρας αστυνομικός, το θύμα του ήταν μια εγκυμονούσα, την οποία έσυρε στο οδόστρωμα, όταν εκείνη αντιστάθηκε, για να της πάρει την τσάντα.

Ο 38χρονος, στην απολογία του, αποδέχθηκε κάποιες από τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, τις οποίες απέδωσε στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις