Σοκ στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας 20χρονης, η οποία κατέρρευσε σε μουσικό πάρτι τα ξημερώματα του Σαββάτου (11.10.26) μετά από χρήση του ναρκωτικών (MDMA), που της είχε δώσει ο 20χρονος φίλος της.
Η 20χρονη κοπέλα σπούδαζε Έργα Τοπίου σε ιδιωτικό ΙΕΚ και εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Στον φίλο της, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ενώ διώκεται και για προμήθεια, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε βαθμό πλημμελήματος. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η ειδική ανακρίτρια ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παράλληλα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που μπορούν να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη ή θάνατο. Η κατηγορία αυτή στρέφεται κατά του προσώπου, από το οποίο έγινε η προμήθεια της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.
Της είχε ξαναδώσει ουσίες
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια της κοπέλας ο ίδιος ο κατηγορούμενος φέρεται να της είχε προκαλέσει παρόμοιο περιστατικό και η κοπέλα είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όμως τότε δεν είχε πιστοποιηθεί ότι είναι ο ίδιος.
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι απο τα χρόνια του Γυμνασίου. Η οικογένεια προτίθεται να ερευνήσει όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στον θάνατο το 20χρονο κορίτσι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Χθες στις 5 τα ξημερώματα μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι η κόρη μας είναι διασωληνωμένη στον Άγιο Δημήτριο στο νοσοκομείο και πήγαμε εκεί», είπε στο newsit.gr ο πατέρας της 20χρονης.
«Τον γνώριζε χρόνια. Ήταν συμμαθητές από το σχολείο. Πριν τρία χρόνια πάλι ο ίδιος της είχε δώσει ουσίες και πήγε στο νοσοκομείο η κόρη μας αλλά τότε τη σώσαμε. Τώρα έγινε αυτό δυστυχώς. Ήταν φίλοι, έκαναν παρέα αλλά αρχικά δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες», δήλωσε.
«Ακόμα ένας νέος άνθρωπος χάθηκε από επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες. Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να ασχοληθεί με την προστασία των νέων ανθρώπων. Η οικογένεια αναζητά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 20χρονης, Αντώνης Κουδρόγλου.
Η ανάρτηση του πατέρα: Δεν υπάρχει αποχαιρετισμός για μια αγάπη που δε τελειώνει
«Σε ευχαριστούμε για τα χρόνια που μας χάρισες δίπλα σου. Για εμάς δε θα φύγεις και δεν έφυγες ποτέ» γράφει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο πατέρας της κοπέλας.
«Δεν υπάρχει αποχαιρετισμός για μια αγάπη που δε τελειώνει ποτέ» συμπληρώνει, σε μια ανάρτηση με κοινή φωτογραφία τους, σε παλαιότερες, χαρούμενες στιγμές…
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Συνελήφθη χθες (10-10-2026) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θέρμης, 20χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος βρισκόταν χθες τα ξημερώματα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ανατολική Θεσσαλονίκη μαζί με 20χρονη ημεδαπή φίλη του, όπου προμηθεύτηκαν από έτερο άγνωστο άτομο ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (MDMA), την οποία έκαναν χρήση, με αποτέλεσμα η νεαρή να χάσει τις αισθήσεις της και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου απεβίωσε πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.