Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι για συμμετοχή στους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

«Δεν είχαμε καμία συμμετοχή ή εμπλοκή στο περιστατικό, ούτε γνωρίζαμε ότι ο συμπατριώτης μας οπλοφορεί», είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την απολογία του οδηγούνται στη φυλακή οι δύο Τούρκοι μαφιόζοι που κατηγορούνται για εμπλοκή στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ, τον προηγούμενο μήνα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον 43χρονο και τον 23χρονο που είχαν διαφύγει μετά το περιστατικό στη Βουλγαρία, όπου τελικώς συνελήφθησαν στην πόλη Σβίλενγκραντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και εκδόθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η σύλληψη σε ορεινό χωριό της Ροδόπης και η προφυλάκιση του 49χρονου συμπατριώτη τους, οδηγού του τζιπ που άνοιξε πυρ στη Θεσσαλονίκη κατά των στελεχών της ΕΥΠ.

Απολογούμενοι ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση οι δύο Τούρκοι αρνήθηκαν την κατηγορία της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (κατά συναυτουργία) η οποία τους αποδίδεται. «Δεν είχαμε καμία συμμετοχή ή εμπλοκή στο περιστατικό, ούτε γνωρίζαμε ότι ο συμπατριώτης μας οπλοφορεί», είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους.

Ερμηνεύοντας την πράξη του 49χρονου συγκατηγορουμένου τους φαίνεται να υποστήριξαν ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κι ότι ενήργησε υπό το καθεστώς πανικού και φόβου, λόγω εσφαλμένης εντύπωσης περί απειλής από πρόσωπα που θεώρησε ότι συνδέονται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

«’Ακουσα τους πυροβολισμούς και φοβήθηκα» φέρεται να είπε ο 43χρονος που δήλωσε ότι βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Ελλάδα και κατά το επίμαχο περιστατικό είχε βγει από το αυτοκίνητο για να πληρώσει τα καύσιμα. Από την πλευρά του, ο 23χρονος που κατά τους ισχυρισμούς του καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ανέφερε ότι διώκεται στην πατρίδα του για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ στην Ελλάδα αιτήθηκε πολιτικό άσυλο ως πρόσφυγας.

Για την παραπομπή των τριών παραπάνω προφυλακισθέντων σε δίκη αναμένεται να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Τον είδα το Σάββατο, ήταν τρεις μέρες άυπνος, δεν ήταν καλά» λέει στενός φίλος του στο newsit.gr
Στενός φίλος του καλλιτέχνη μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση - «Φοβάμαι ότι μπορεί να έπαθε θρόμβωση, να βούλωσε κάποια αρτηρία»
Γιώργος Μαζωνάκης 9
Αργολίδα: Πέθανε ο ιερέας που είχε καταρρεύσει στη διάρκεια της θείας λειτουργίας τον Αύγουστο
Το μεσημέρι, μετά από έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει
Εκοιμήθη ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου στην Πουλλακίδα Αργολίδας