Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Συγκλονίζει φοιτήτρια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Δεν μπορούσα να αντιδράσω» (vid)

Θεσσαλονίκη – Συγκλονίζει φοιτήτρια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Δεν μπορούσα να αντιδράσω» (vid)
Φωτογραφία video grab

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Για την δική της τραυματική εμπειρία μίλησε στο Tlive κοπέλα από την Θεσσαλονίκη που όταν φοιτήτρια δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή της. 

Τον Μάρτιο του 2016, η κοπέλα, ως φοιτήτρια μαιευτικής, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή της. Ο γνωστός καθηγητής Γυναικολογίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tlive, προέτρεπε τις φοιτήτριες του να πηγαίνουν στο ιατρείο του για να κάνουν δωρεάν έναν τυπικό γυναικολογικό έλεγχο. Εκεί ο καθηγητής γυναικολογίας με πρόσχημα την εξέταση μαστού άρχισε να θωπεύει την φοιτήτρια του σε όλο της το σώμα. 

Σύμφωνα με το Tlive, η εν λόγω η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένεται να εκδικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον Δεκέμβριο αλλά έλαβε δύο αναβολές και στην δίκη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα καταθέσουν άλλες 11 κοπέλες. 

«Από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν μου ζήτησε να γδυθώ ολόκληρη και περίμενα ότι θα μου δοθεί έστω μια ποδιά. Αισθανόμουν πάρα πολύ εκτεθειμένη εκείνη την ώρα» περιγράφει στο Tlive η κοπέλα. Και προσθέτει: «Δεν μπορούσα εκείνη την ώρα να αντιδράσω, να λειτουργήσω, να πω γιατί συμβαίνει αυτό. Ένιωθα πολύ φοβισμένη». «Σηκωνόμουν προς τα πάνω, δείχνοντας την δυσφορία μου. Μάλιστα κάποια στιγμή του είπα να σταματήσει και μου είπε: “Δώσε μου ένα λεπτάκι”», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Στην αντεπίθεση περνά ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ

«Αναληθή» χαρακτήρισε τα όσα καταλογίζονται στον καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του. 

Ο καθηγητής του ΑΠΘ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και, όπως σημειώνει ο δικηγόρος του στο Tlive, δεν υπήρξε κάποιο γεγονός με φοιτήτρια. 

«Δεν υπήρξε κανένα γεγονός. Ούτε προσέλκυσε, ούτε πλησίασε φοιτήτρια του. Υπήρξε καθηγητής 44 χρόνια. Είναι αξιοπρεπής κύριος, οικογενειάρχης και αυτά είναι αναληθή. Τα οποία θα αντιμετωπίσουμε μέσω της δικαιοσύνης» δηλώνει στο Tlive o Παναγιώτης Μανωλής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις