Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Θάνατος βρέφους σε νοσοκομείο – Αναστάτωση για το μικρόβιο που ”χτύπησε” τη ΜΕΘ!

Σταμάτησαν οι εισαγωγές νεογνών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ''Παπαγεωργίου'' - Μαιευτήρες του νοσοκομείου, συνιστούν στις έγκυες να γεννήσουν σε άλλα νοσοκομεία...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το νεογνό που πέθανε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ”Παπαγεωργίου”. Η τραγική είδηση προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση και αμέσως ξεκίνησαν οι έλεγχοι για να βρεθεί το επικίνδυνο μικρόβιο που ”χτύπησε” τη ΜΕΘ και στοίχισε τη ζωή στο νεογνό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόκειται για ένα πολυανθεκτικό μικρόβιο, το ακινετοβακτήριο, που έγινε η αιτία για να χάσει πριν λίγες ημέρες τη ζωή του το νεογνό. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του νοσοκομείου, αυτή τη στιγμή φορείς του μικροβίου αυτού είναι 12 νεογνά που νοσηλεύονται και τα οποία θεωρητικά κινδυνεύουν. Ήδη έχουν σταματήσει οι εισαγωγές πρόωρων νεογνών στην εν λόγω Μονάδα, ενώ τα πρόωρα που γεννιούνται στο «Παπαγεωργίου» μεταφέρονται σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων.

«Το ακινετοβακτήριο είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ μικρόβιο το οποίο είναι πολυανθεκτικό. Από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε η ύπαρξή του κινητοποιήθηκε η Κλινική και η Επιτροπή Λοιμώξεων και από την περασμένη Τετάρτη και για δέκα ημέρες δεν θα γίνονται εισαγωγές άλλων νεογνών. Τα νεογνά που νοσηλεύονται στη Μονάδα, και τα οποία είναι λιγότερα από 30, είναι σε καλή κατάσταση, ενώ φορείς του μικροβίου είναι 12 από αυτά. Ο κίνδυνος είναι υποθετικός και οι γονείς έχουν ενημερωθεί», εξήγησε το ίδιο στέλεχος.

Πρόσθεσε ότι οι μαιευτήρες του «Παπαγεωργίου» συνιστούν στις έγκυες να γεννήσουν σε άλλα νοσοκομεία, αλλά στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, τα πρόωρα νεογνά μεταφέρονται σε άλλες Μονάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα περισσότερα μολυσμένα κουνούπια έφεραν την έξαρση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου
«Πολύ περισσότερα κουνούπια έχουν τον ιό του Δυτικού Νείλου απ’ ό,τι πέρυσι», ανέφερε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος εκτιμώντας ότι αυτή είναι πιθανότατα η αιτία που έχει οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων
ιοσ δυτικου νειλου
Βίντεο – ντοκουμέντα για τη βόμβα στο εξοχικό επιχειρηματία στη Λευκάδα
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες έχει καταγραφεί σε διάφορες φάσεις του σχεδίου ενώ ο ένας εκ των δραστών, είχε μαζί και το κινητό τηλέφωνό του που εξέπεμπε σήμα κατά τη διάρκεια της «δουλειάς»
Εικόνα από ΣΚΑΪ