Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Τσάκωσαν» 6 επιχειρήσεις με προϊόντα μαϊμού – Πρόστιμα ύψους 243.000 ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόστιμα ύψους 243.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, επειδή είχαν προϊόντα «μαϊμού».

Τα μαϊμού προϊόντα βρέθηκαν στις 6 επιχειρήσεις στην Θεσσαλονίκη μετά από ελέγχους της ΔΙΜΕΑ. Συνολικά ήταν 34.626 τεμάχια, τα οποία και καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 13 έως 15 Μαρτίου 2024, σε συνέχεια εκείνων που έκανε η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Σημαντική χαρακτηρίζεται η συνδρομή και συνεργασία της ΔΙΜΕΑ με την ΕΛ.ΑΣ., την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Υ.Τ.), την Κινητή Ομάδα Ελέγχου Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Ε.), καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους σε όλο το φάσμα του εμπορίου, χωρίς διακρίσεις. Αποτρέπουμε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, προστατεύουμε τους καταναλωτές από παραβατικές συμπεριφορές. Η ΔΙΜΕΑ θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση σε όλη την επικράτεια και όποιος παρανομεί, θα τιμωρείται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες τσακώνονται γιατί δεν θέλουν να γίνει το ημιυπόγειο πολυκατοικίας Airbnb διαμερίσματα
Έντονη δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν από το δικαστήριο την άμεση παύση της λειτουργίας των οκτώ διαμερισμάτων ως βραχυχρόνιας μίσθωσης
Κλειδοθήκες διαμερισμάτων Airbnb στην Αθήνα. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
«Ο 70χρονος έχει εκτεθεί σε θετικό κρούσμα, αλλά δεν νοσεί από χανταϊό – Βρίσκεται σε μονάδα αρνητικής πίεσης στο Αττικόν» δήλωσε ο Βασιλακόπουλος
«Δεν έχει καμιά σχέση ο κορονοϊός με τον χανταϊό, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού