Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βινύλια «θησαυρούς» και χόρεψαν υπό τους ήχους των djs – Κέφι και νοσταλγία

Οι οπαδοί του βινυλίου, από 20χρονους έως 60χρονους και βάλε, δεν πτοήθηκαν ούτε από τη βροχή που άρχισε να πέφτει στη Θεσσαλονίκη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λάτρεις και συλλέκτες βινυλίων, βγήκαν το Σάββατο (18.04.2026) στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για ένα ιδιότυπο …σαφάρι και χόρεψαν υπό τους ήχους djs, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στην πόλη για την Ημέρα Δισκοπωλείου (Record Store Day).

Η Ημέρα Δισκοπωλείου που τιμήθηκε δεόντως στη Θεσσαλονίκη, είναι μία διεθνής διοργάνωση που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία στήριξης των μικρών δισκοπωλείων και εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό πολιτιστικό event.

Οι θαυμαστές του βινυλίου, από 20χρονους έως 60χρονους και βάλε, είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να αγοράσουν στα bazaar που διοργανώθηκαν, τους δίσκους που έψαχναν καιρό, έχοντας την ανάλογη μουσική υπόκρουση από djs.

πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ ΜΠΕ
πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ ΜΠΕ

Και παρά τη βροχή που άρχισε να πέφτει από το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

«Ο κόσμος πέρασε, είδε, άκουσε και αγόρασε ελληνικά ή ξένα βινύλια. Το βινύλιο έχει επιστρέψει ξανά, χρόνο με το χρόνο ολοένα και πιο δυναμικά», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο dj Λεωνίδας Κοτέλης, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του «ξεδίπλωσαν» τις μουσικές τους επάνω στα πικάπ.

πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ ΜΠΕ
πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Record Store Day γιορτάζεται κάθε τρίτο Σάββατο του Απρίλη και είναι μια μέρα αφιερωμένη σε δισκοπώλες, πελάτες αλλά και καλλιτέχνες που ασπάζονται την ιδιαίτερη κουλτούρα του βινυλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δεν λειτουργούσε το «κόκκινο» και προσπάθησε να αποφύγει από τη σύγκρουση είπε στην απολογία του ο 44χρονος οδηγός για το τροχαίο στη Ρόδο
Ο 44χρονος, απολογούμενος, υποστήριξε ότι το αποδεικτικό υλικό σε βάρος του είναι ανεπαρκές, ενώ αναφορικά με τις καταθέσεις δύο μαρτύρων, τις χαρακτήρισε «αντιφατικές»
Ο 44χρονος οδηγός στη Ρόδο 6
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτές και στελέχη του Οργανισμού ενώπιον των Ευρωπαίων Εισαγγελέων για τις παράνομες επιδοτήσεις
Για την Παρασκευή (22.05.2026) τη σκυτάλη παίρνουν οι 11 βουλευτές, που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία και των οποίων η ασυλία ήρθη πριν από λίγες εβδομάδες από τη Βουλή
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ