Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θλίψη για τον χαμό του Μάνου Αντώναρου – “Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη”

Θλίψη για τον χαμό του Μάνου Αντώναρου – “Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη”

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πολιτικός – και όχι μόνο – κόσμος, για την απώλεια του Μάνου Αντώναρου. Ο αδερφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής (13.07.2018) από ανακοπή καρδιάς, αφού νοσηλευόταν για ημέρες στον Ευαγγελισμό.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έναν εργατικό και σεμνό άνθρωπο που υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας, με μια “διεισδυτική” ματιά στα γεγονότα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε σήμερα φτωχότερη. Έχασε ένα εργατικό και πάντα σεμνό μέλος της: Τον Μάνο Αντώναρο.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε σημαντική παρουσία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ ιδιαίτερη αγάπη είχε για το διαδίκτυο, αφού ήταν από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα.

Ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό, τη συναδελφικότητα και την διεισδυτική του ματιά στα γεγονότα.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύχρονη και επιτυχημένη θητεία στα ΜΜΕ

Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ “εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Μάνου Αντώναρου, ενός δημοσιογράφου με πολύχρονη και επιτυχημένη θητεία στα ΜΜΕ”

ΕΣΗΕΑ: Πολύπλευρος και δραστήριος δημοσιογράφος

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου, ο οποίος “έφυγε” σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Ο Μάνος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τη δημοσιογραφία καθώς, ως παιδί, συνόδευε τον πατέρα του, τον κορυφαίο σκιτσογράφο Αρχέλαο Αντώναρο, στα γραφεία της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ» για να παραδώσει τα σκίτσα του. Εκεί, ο πιτσιρικάς Μάνος έβλεπε με ορθάνοικτα μάτια μερικά από τα ιερά τέρατα της αθλητικής δημοσιογραφίας να εργάζονται πυρετωδώς μπροστά στις λινοτυπικές μηχανές. Και το έβαλε σκοπό να γίνει ένας απ’ αυτούς.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στο ελεύθερο ρεπορτάζ ξεκίνησε το 1982 από την εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ», συνέχισε στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» και το 1983 μεταπήδησε στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» με καθημερινό χρονογράφημά του. Για μικρό χρονικό διάστημα την επόμενη χρονιά επιμελήθηκε την αθλητική σελίδα στην εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», έως ότου, το 1985, άρχισε να ασχολείται με το εξωτερικό δελτίο και τη γελοιογραφία στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

Το 1986 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως συντάκτης στο Τμήμα Τεκμηρίωσης πολιτικοοικονομικών ειδήσεων, ενώ μακρόχρονη υπήρξε η πορεία του και στον περιοδικό Τύπο («ΠΑΝΘΕΟΝ», «ΡΟΜΑΝΤΣΟ», «AUTOEXPRESS», «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», «ΕΝΑ», «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», «ΜΙΑ»). Υπήρξε τακτικός συνεργάτης πάμπολλων Μέσων, χρονογράφος στις εφημερίδες «24 ΩΡΕΣ» και «ΒΡΑΔΥΝΗ», τακτικός συνεργάτης των δελτίων ειδήσεων του Τ/Σ «ANTENNA TV» από το 1992, ραδιοφωνικός παραγωγός στον «ΑΘΗΝΑ 9,84», συμβάλλοντας καταλυτικά στο στήσιμο της ελεύθερης ραδιοφωνίας, παρουσιαστής εκπομπών στον Τ/Σ «SEVEN X», συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ERT – SAT, διευθυντής προγράμματος στον Τ/Σ «ΣΚΑΙ», σύμβουλος στον Τ/Σ «STAR», ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Τ/Σ «MEGA».

Από το 2005 ασχολήθηκε έντονα με το διαδίκτυο και υπήρξε ένας από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα (manosantonaros.blogspot.com). Αρθρογράφησε στις ιστοσελίδες zougla.gr και gazzetta.gr και τελευταία στο sdna.gr και στο newsit.gr, ενώ διηύθυνε, επίσης, την ιστοσελίδα ihappy.gr.

Ο Μάνος Αντώναρος υπήρξε ένας πολύπλευρος και δραστήριος δημοσιογράφος, πρωτοπόρος και διορατικός, με ανατρεπτική πέννα, ο οποίος αφήνει έντονο το στίγμα του στο λειτούργημά μας και είναι βέβαιο ότι είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Αντισυμβατικός και με οξύ πνεύμα, δημιούργησε δυνατές φιλίες στο χώρο και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, τον αγαπημένο του αδελφό Ευάγγελο Αντώναρο και ιδιαιτέρως τα δύο ανήλικα παιδιά του, Αθηνά και Αρχέλαο και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο.

Τα στοιχεία κηδείας του Μάνου Αντώναρου θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση”.

Συλλυπητήριά και από τον Βούτση

Την θλίψη του για τον χαμό του Ευάγγελου Αντώναρου εξέφρασε και ο Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μάνου Αντώναρου, ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου, με μακρά πορεία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Για τον αδόκητο θάνατό του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του και την ειλικρινή συμπαράστασή μου στον μονάκριβο αδελφό του Ευάγγελο Αντώναρο».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

“Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου που έφυγε από τη ζωή μετά την άνιση μάχη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ο Μάνος Αντώναρος έγινε γνωστός και αγαπητός από την σπουδαία πένα του. Έγραφε και σχολίαζε τα πάντα με μοναδικό τρόπο και αγάπησε τη δημοσιογραφία όσο ελάχιστοι. Η Ένωση Κεντρώων αποχαιρετά έναν πολύ καλό φίλο, του προέδρου που συχνά -πυκνά αντάλλασσαν απόψεις, αλλά και μοναδική θα παραμείνει, η αψεγάδιαστη φιλία που διατηρούσε με πολλά στελέχη του κόμματος. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας, στους οικείους του και στην οικογένεια του”.

Συλλυπητήρια από τους ΑΝΕΛ

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου, που επί είκοσι ημέρες έδινε σκληρή αλλά άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις