Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θλίψη – Πέθανε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ιδρυτής και επί πολλά έτη, πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου».

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός: “Σήμερα χάσαμε άλλον έναν ξεχωριστό συνάδελφο, συνεργάτη και φίλο. Τον αγαπημένο μας Θεόφιλο. Μια ιστορική προσωπικότητα στο χώρο της Ιατρικής, του Πανεπιστημίου, της Αριστεράς, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, της αλληλεγγύης σε πληθυσμούς που μαστίζονταν από υγειονομικές κρίσεις, της μαχητικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των αδύναμων, των προσφύγων, των κατατρεγμένων.

Διαθέτοντας αυτές τις αξιακές «αποσκευές», του αναθέσαμε το δύσκολο έργο της εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενός κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα που είχε καταστεί ανυπόληπτος λόγω της διοικητικής φαυλότητας δεκαετιών. Έδωσε πραγματική μάχη, μέσα σε κλίμα αντιπαλότητας και υπονόμευσης, με σθένος, εντιμότητα, αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον.

Και, μαζί με την υπόλοιπη Διοίκηση, τα κατάφερε. Η κάθαρση δρομολογήθηκε και η θεσμική ανασυγκρότηση προχώρησε

Έτσι προέκυψε ο ΕΟΔΥ, με τη δική του «σφραγίδα» μπήκαν οι βάσεις ενός σύγχρονου και αξιόπιστου Οργανισμού προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα από διασυνοριακές απειλές τύπου covid-19. Του είμαστε όλοι ευγνώμονες γι’ αυτή τη ανιδιοτελή και αποτελεσματική συνεισφορά του στη ηθικοποίηση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας. Αλλά πάνω από όλα, του είμαστε ευγνώμονες για την «παρακαταθήκη» ήθους, ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας που άφησε στο δημόσιο βίο”.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Θεοφίλου Ρόζενμπερκ απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ολόκληρο το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ:

“Με βαθιά λύπη αποχαιρετούμε τον καθηγητή Ιατρικής Θεόφιλο Ρόζενμπερκ. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ο γιατρός των φτωχών και των αδυνάτων όπου γης. Επί χρόνια πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου δίδαξε με το παράδειγμά του τι θα πει ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και αυτοθυσία. Ανέλαβε ως πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια δύσκολη στιγμή για το Κέντρο και κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανάταξη της αξιοπιστίας του και την ανάκτηση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις