Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θριάσιο Νοσοκομείο: Απάντηση στις καταγγελίες για τη νοσηλεία ασθενών Covid σε κοντέινερ

Θριάσιο Νοσοκομείο: Απάντηση στις καταγγελίες για τη νοσηλεία ασθενών Covid σε κοντέινερ

“Χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του τμήματος Επειγόντων (ΤΕΠ)”, είναι σύμφωνα με τη Διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου, το κοντέινερ, στο οποίο -οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν σήμερα- ότι νοσηλεύτηκαν τρεις ασθενείς με Covid-19 στην τελευταία εφημερία.

Απάντηση στις καταγγελίες, στις οποίες προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μανώλης Βαρδαβάκης, εξέδωσε η Διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον νοσηλευτή στη ΜΕΘ του Θριάσιου, στην τελευταία εφημερία υπήρξαν τρεις ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε… κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου, ενώ  ακόμη έξι διασωληνωμένοι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, «διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας (15/11).

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο: «Η νοσηλεία των ασθενών γίνεται με απόλυτη ασφάλεια»

«Η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Θριάσιου.

Απαντώντας στις συγκεκριμένες καταγγελίες για νοσηλεία ασθενών σε κοντέινερ, η Διοίκηση αναφέρει πως στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό «ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια».

Όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις