Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Θρίλερ κατασκοπείας στην Αθήνα: Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου

Θρίλερ κατασκοπείας στην Αθήνα: Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου

Νέα υπόθεση κατασκοπείας αποκαλύπτεται στη χώρα μας, λίγους μήνες μετά το ανάλογο σκάνδαλο με την αυτοαποκαλούμενη Μαρία Τσάλλα στο Παγκράτι. «Πρωταγωνιστής» αυτή τη φορά ένας 39χρονος Ρώσος.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε την ιθαγένεια του 39χρονου Ρώσου, ο οποίος φέρεται ύποπτος για κατασκοπεία, καθώς από έρευνα που έγινε προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, την εντολή για την έρευνα έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Αφορμή, αφενός η υπόθεση της λεγόμενης Μαρίας Τσάλλα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι με πλαστή ελληνική ταυτότητα και αφετέρου η έρευνα που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία «Cobra» της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο».

Ο 39χρονος μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α.Τ. Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του.

Εκεί, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρημένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις