Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρίλερ με τους δύο ακολούθους της τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα! “Απέδρασαν” στην Ευρώπη μετά το πογκρόμ Ερντογάν! Κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Πέπλο μυστηρίου” καλύπτει την τύχη των δύο Τούρκων στρατιωτικών ακολούθων της τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα
– Πληροφορίες αναφέρουν πως διέφυγαν ακτοπλοϊκώς με προορισμό την Ιταλία
– Η απουσία τους από επίσημες εκδηλώσεις κίνησαν υποψίες
– Τι είχε πει σε διπλωμάτες ο ένας από τους δύο την τελευταία φορά που εθεάθη δημοσίως
– Και οι δύο φαίνονταν εξαιρετικά ανήσυχοι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και τις μαζικές “εκκαθαρίσεις” του Ερντογάν
– Όλο το παρασκήνιο

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, “απέδρασαν” στην Ευρώπη οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί διπλωμάτες που έχουν εξαφανιστεί από την τουρκική πρεσβεία λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Με πλοίο για την Ιταλία;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, οι δυο στρατιωτικοί που υπηρετούσαν ως ακόλουθοι στην πρεσβεία, διέφυγαν κατά πάσα πιθανότητα ακτοπλοϊκώς με πλοία της γραμμής (;) και με προορισμό την Ιταλία.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί, ο οποίος ήταν ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Αθήνα και τον πλοίαρχο Χαλίς Τουντς, ο οποίος ήταν ο ναυτικός ακόλουθος.

Πολλά σχόλια είχαν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της απουσίας των δυο στρατιωτικών από τις επίσημες εκδηλώσεις. Η τελευταία εμφάνιση του στρατιωτικού ακολούθου ήταν σε εκδήλωση της κινεζικής πρεσβείας κι εκεί σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκμυστηρευθεί τις ανησυχίες του σε συναδέλφους του διπλωμάτες άλλων χωρών.

Μάλιστα πριν γίνει η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, του είχε γνωστοποιηθεί πως επρόκειτο να πάρει μετάθεση στην Κύπρο.

Ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τις… εκκαθαρίσεις που έχει ενεργοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι δυο στρατιωτικοί φαίνονταν ιδιαίτερα ανήσυχοι και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

Ψάχνουν τα ίχνη τους

Άγνωστο παραμένει το που είχαν καταφύγει αυτό το διάστημα, ωστόσο είανι γεγονός πως ότι δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου σε επίσημες τελετές κι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι λίγο πολύ μέσα στα καθήκοντά τους. Αντί αυτών εμφανίζονταν οι βοηθοί τους.

Ακόμη να πήγαν τελικά στην Ιταλία, δεν αποκλείεται να έχουν φύγει και από εκεί

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί έφυγαν, ο καθένας με την οικογένειά του, με τον ναυτικό ακόλουθο να προηγείται και στη συνέχεια να φεύγει και ο στρατιωτικός ακόλουθος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στρατιωτικός ακόλουθος φέρεται να πήρε το πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία την περασμένη εβδομάδα όταν ακόμα ήταν σε ισχύ το διπλωματικό του διαβατήριο.

Στις 7 του μήνα η Άγκυρα ακύρωσε τα διπλωματικά διαβατήρια των δύο στρατιωτικών, μία κίνηση που φαίνεται πως εκείνοι είχαν προβλέψει, εξ ου και η έγκαιρη διαφυγή τους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί ότι έχουν ζητήσει κάπου πολιτικό άσυλο, ενώ στην Ελλάδα υπήρχε ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα να καταθέσουν αίτημα παροχής ασύλου όπως έκαναν και οι άλλοι οκτώ που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγές του υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωναν χθες, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι οι δυο στρατιωτικοί έχουν εξαφανιστεί και πως είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση για την άρση της διπλωματικής τους ιδιότητας μέσω της ακύρωσης των διπλωματικών τους διαβατηρίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε