Ελλάδα

Τι αλλάζει για τα φαρμακεία στην Αττική

Σταματούν οι διημερεύσεις των φαρμακείων της Αττικής, (8π.μ.-8μ.μ.) από την 1η Μαΐου, και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις, μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαρμακεία θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ, εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο. Όπως εξηγεί στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές, το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση, καθώς υπήρχε δυσκολία να συμπληρωθούν οι καρτέλες για διημέρευση των φαρμακείων, εξαιτίας του ελεύθερου και διευρυμένου ωραρίου.

 

«Τορπιλίζονται οι εφημερίες, όσο το υπουργείο Υγείας δεν ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας. Πρέπει να αντιληφθεί ότι διευρυμένο και ελεύθερο ωράριο με 24ωρη κάλυψη δεν γίνεται στην πράξη. Χρειάζεται ενιαίο, δεσμευτικό ωράριο, ώστε να υπάρχουν εφημερίες» αναφέρει ο κ. Δαγρές.

 

Η εξέλιξη αυτή θα δυσκολέψει πάντως τους πολίτες που θα ψάχνουν ανοιχτό φαρμακείο.

 

Ο κ. Δαγρές εκτιμά ότι πρόβλημα θα παρουσιαστεί και με τις 24ωρες εφημερίες, αφού καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο όπως λέει, χρειάζονται 120-150,φαρμακεία, ενώ για τις διημερεύσεις περίπου 450. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των φαρμακείων που έχουν εξαιρεθεί από τις εφημερίες αγγίζει τα 500, από τα 3000 συνολικά που λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο και σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει. «Αναγκαστικά θα μειωθούν και οι διανυκτερεύσεις, αφού υπάρχει δυσκολία συμπλήρωσης του καθημερινού καταλόγου» σημειώνει.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγιος Δημήτριος: 4 διαρρήκτες τραυμάτισαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους
Οι διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους, όμως εγκλωβίστηκαν και τότε παρέσυραν τις δύο μηχανές τραυματίζοντάς τους αστυνομικούς
Άγιος Δημήτριος: 4 διαρρήκτες τραυμάτισαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά
23
Δοκιμάζεται για πρώτη φόρα η εικονική πραγματικότητα για την ανακούφιση του πόνου στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»
Η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο για τη διαχείριση του πόνου, τη μείωση του άγχους και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών
νοσοκομείο