Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Τι απαντάει η ΓΑΔΑ στις καταγγελίες των ειδικών φρουρών για το “μαύρο στο κέντρο διαβιβάσεων”

Τι απαντάει η ΓΑΔΑ στις καταγγελίες των ειδικών φρουρών για το “μαύρο στο κέντρο διαβιβάσεων”
photo intime

Την αντίδραση της Αστυνομίας προκάλεσε η καταγγελία του γενικού γραμματέα των ειδικών φρουρών, Ευστράτιου Μαυροειδάκου, για «ξαφνικό θάνατο» και υποβάθμιση της Ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών, επειδή ενοποιήθηκε το κέντρο επικοινωνίας της υπηρεσίας, με το Α΄ κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της τονίζει πως η ενοποίηση των κέντρων προκρίθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη επιχειρησιακά πρακτική, από ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από έμπειρους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι όποιοι αξιολόγησαν και συνεκτίμησαν όλα τα δεδομένα.

Υπογραμμίζει επίσης, ότι και τα άλλα δύο κέντρα της Άμεσης Δράσης λειτουργούν ενοποιημένα και αυτό διασφαλίζει τον καλύτερο συντονισμό και την διαχείριση των περιστατικών, την καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ανταπόκριση των δυνάμεων, την ομοιογενή διαχείριση των πληροφοριών και εντολών, τον εξορθολογισμό στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, και τέλος, αναβαθμίζει το επίπεδο της αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει  πως «οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται περί υποβάθμισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, όχι μόνο δεν ευσταθούν, άλλα αντιστρατεύονται τη βέλτιστη επιχειρησιακή πρακτική που προωθείται με την ενσωμάτωση του Κέντρου, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ανταπόκρισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Σχετικά με αναφορές σε δημοσιεύματα για την ενσωμάτωση του Κέντρου διαβιβάσεων της ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών με το Α΄ Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής, διευκρινίζεται ότι η διαδικασία αυτή προκρίθηκε – ως η πλέον ενδεδειγμένη επιχειρησιακά πρακτική – από ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από έμπειρους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι όποιοι αξιολόγησαν και συνεκτίμησαν όλα τα συναφή δεδομένα.

Σημειώνεται ότι και τα άλλα δυο Κέντρα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και συγκεκριμένα των περιοχών Πειραιά – Δυτικής Αττικής (Β’ κέντρο) και Βορειοανατολικής – Νοτιοανατολικής Αττικής (Ε΄ κέντρο), λειτουργούν ενοποιημένα.

Με τα ενοποιημένα Κέντρα επιτυγχάνεται :

-ενιαία, συντονισμένη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των αναπτυσσόμενων περιπολιών στην περιοχή του Α’ Κέντρου κατά τη διαχείριση των περιστατικών,

-καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των δυνάμεων, η οποία βελτιστοποιείται με τη συνακρόαση όλων των δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εξασφαλίζοντας ενιαία κατεύθυνση και συντονισμό στην αντιμετώπιση των περιστατικών,

-ομοιογενής διαχείριση των πληροφοριών και των εντολών,

-εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού και μέσων και

-αναβαθμισμένο επίπεδο αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Με βάση τα παραπάνω οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται περί «υποβάθμισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών» όχι μόνο δεν ευσταθούν άλλα αντιστρατεύονται τη βέλτιστη επιχειρησιακή πρακτική που προωθείται με την ενσωμάτωση του Κέντρου, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ανταπόκρισης”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις