Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι είναι “κατόπιν εορτής” μπαμπά; Αυτό το βίντεο για τις δασικές πυρκαγιές παιδί μου

Τι είναι “κατόπιν εορτής” μπαμπά; Αυτό το βίντεο για τις δασικές πυρκαγιές παιδί μου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας “τρέχει” σποτάκι στα τηλεοπτικά κανάλια, με οδηγίες για τις δασικές πυρκαγιές…

Πέντε μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές που κόστισαν την ζωή σε 88 -μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- συνανθρώπους μας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διένειμε στα τηλεοπτικά δίκτυα ένα τηλεοπτικό σποτ με οδηγίες προστασίας…

“Δασικές πυρκαγιές, προετοιμάσου” λέει το μήνυμα του σποτ. Και συνεχίζει: “Οι δασικές πυρκαγιές εκδηλώνονται στην χώρα μας κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Κάποιες μέρες είναι πιο επικίνδυνες από τις άλλες, γιατί οι επικρατούν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξέλιξη των πυρκαγιών.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς προβλέπει το πόσο επικίνδυνη θα είναι η επόμενη μέρα. Όσο ο δείκτης στην περιοχή σου είναι μεγαλύτερος, τόσο πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για την εκδήλωση και εξάπλωση των πυρκαγιών“.

Και συνεχίζονται οι συμβουλές, πέντε μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές: “Να γνωρίζεις ότι στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο. Έχε κατά νου σου ότι πολλές καταστροφικές πυρκαγιές έχουν προκληθεί από αμέλεια. Να θυμάσαι, ότι το πιο σημαντικό είναι η ζωή σου“.

Δείτε το βίντεο με τις… λιγάκι ετεροχρονισμένες συμβουλές για τις πυρκαγιές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις