Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι είπαν για την επέτειο του ΟΧΙ

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας…

  Σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές της θέσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της γείτονος, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα «προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει».

 «Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων είναι η κόκκινη εθνική γραμμή που επιτρέπει στη γειτονική χώρα να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ευρωπαϊκές δομές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ας μην αυταπατώνται ότι η Ελλάδα θα υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση. Η Ελλάδα προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει».
 
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ένα ορόσημο στην ιστορία του Ελληνισμού. Αποτελεί έναν διαρκή ύμνο στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Μια ζωντανή απόδειξη της αγάπης των Ελλήνων και των Ελληνίδων για την πατρίδα, τονίζει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου.

“Σήμερα είμαστε περήφανοι γι΄ αυτή μας την ιστορία.Είναι η πηγή της δύναμής να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια καλύτερη ζωή, για μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για «εθνική ομοψυχία» και ταξική συνεργασία. Καλούνται να πουν ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, στους νατοϊκούς εξοπλισμούς, στη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς, στη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατούς Κατοχής, τονίζει το ΚΚΕ.

“Τιμάμε με βαθύ σεβασμό την επέτειο του “όχι“ στο φασισμό και τον πόλεμο”, τονίζει ο ΣΥΝ σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της “όχι”.

    “Σήμερα λέμε “όχι“ σε κάθε είδους επέμβαση. “Οχι“ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων και Παλαιστινίων. “Οχι“ στη διχοτομημένη και κατεχόμενη Κύπρο. “Οχι“ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. “Οχι“ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη”, σημειώνει ο ΣΥΝ.

  “Το έπος της Αλβανίας συνοδεύτηκε από το μεγάλο έπος της Εθνικής μας Αντίστασης. Ο ελληνικός λαός ήταν μεταξύ των πρώτων σε θυσίες στη διάρκεια του αντιφασιστικού αγώνα και η συμβολή του υπήρξε σημαντική στην αντιφασιστική νίκη και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε