Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι ετοιμάζει το Youth Empowered για τις Ημέρες Καριέρας;

Τι ετοιμάζει το Youth Empowered για τις Ημέρες Καριέρας;

Interview simulations με στελέχη της αγοράς, self-assessment test και δωρεάν επαγγελματική φωτογραφία θα προσφέρει το Youth Empowered σε όσους βρεθούν στις Ημέρες Καριέρας Αθήνας, 12-13 Οκτωβρίου. Εσύ, θα λείπεις;

Ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα με ολοήμερες δράσεις και master classes υψηλόβαθμων στελεχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Coca-Cola και των συνεργατών του προγράμματος έχει προετοιμάσει το Youth Empowered, με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση και την καθοδήγηση των νέων που αναζητούν εργασία.

Τι περιμένει λοιπόν όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Innovathens, το διήμερο των Ημερών Καριέρας; Ένα job corner με τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και τις αντίστοιχες ευκαιρίες που υπάρχουν διαθέσιμες στους partners τους προγράμματος, όπως η METRO ΑΕΒΕ, η Workalthlon και το ReGeneration, ένα self-assessment test point by Owiwi αλλά και η δυνατότητα για δωρεάν επαγγελματική φωτογραφία. Και τις δύο ημέρες οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να «δοκιμαστούν» σε interview simulations με επιτυχημένα στελέχη της αγοράς, παίρνοντας feedback και tips, απευθείας από τους ειδικούς.

Επιπλέον, στον χώρο του Innovathens θα φιλοξενηθούν και Youth Empowered Master Classes. Πιο συγκεκριμένα,  την πρώτη μέρα (Σάββατο 12/10) η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά που θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά στη θέση που αναζητάτε, μέσα από interview tips, career orientation και talent development. Αντίστοιχα, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO ΑΕΒΕ, Δήμητρα Δασκαλάκη, θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες πρακτικές συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις, αποκαλύπτοντας τί κάνει μια ομιλία επιτυχημένη. Ο Γιώργος Παρατσόκης της Socialinnov θα παρουσιάσει τις τάσεις που επικρατούν στα social media για να ξέρετε τον σωστό τρόπο ανάδειξης του εαυτού σας μέσα από τα δικά σας accounts, ενώ η Κατερίνα Σαντίκου, Managing Director της Workathlon – τη δημοφιλή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον τουριστικό τομέα – θα παρουσιάσει success stories του κλάδου που μπορούν να δώσουν κίνητρο και έμπνευση σε όλους.

Τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή 13/10) η Βίκυ Περδικάρη, Organizational Development Manager Ελλάδας-Κύπρου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, θα μιλήσει για το checklist της προετοιμασίας ενός βιογραφικού που ξεχωρίζει, ενώ ο Γιώργος Πριφτάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον  θα αποκαλύψει αν όχι όλα, σίγουρα τα σημαντικότερα μυστικά του κλάδου των πωλήσεων. Τέλος, η Ειρήνη Κοραντή, Team Intelligence Director της Coca-Cola  θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα γύρω από το project management και θα δώσει τα στάδια και τις δεξιότητες που απαιτούνται για επιτυχημένη διαχείριση κάθε project.

Εκτός όμως από Master Classes, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες των Ημερών Kαριέρας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία συζήτηση με τίτλο: «Ποιες είναι οι δεξιότητες που μετρούν περισσότερο κι από το πτυχίο!». Εκεί, η  Σόνια Δήμογλη Marketing Manager Ελλάδας & Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, ReGeneration και ο Δημήτρης Μεγρέμης, HRD Senior Specialist, Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ θα αναδείξουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις και μετρούν περισσότερο και από το πτυχίο!

Το Youth Empowered, είναι το  πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών αποτελούμενο από μερικούς από τους μεγαλύτερους, πιο υπεύθυνους και πρωτοπόρους εργοδότες της ελληνικής αγοράς, όπως το kariera.gr ως στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος, παρέχοντας συμβουλευτική καριέρας στους συμμετέχοντες, η METRΟ AEBE ως συνεργάτης απασχόλησης, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης, και η Microsoft ως συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Youth Empowered στο πλαίσιο των Ημερών Καριέρας, εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις