Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι γίνεται με την κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της Τουρκίας, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν τί ισχύει με την κράτησή τους.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των τριών συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου να μην κάνουν δεκτό το αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση στην Τουρκία των οκτώ αξιωματικών οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα τα οποία συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, η εισαγγελέας εκδόσεων, Μαρία Μαλούχου με παραγγελία της θα ζητήσει την άρση της κράτησής τους, με την προυπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Η παραγγελία της κυρίας Μαλούχου θα κοινοποιηθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Ωστόσο,οι 8 κρατούνται διοικητικά, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου, η οποία παραμένει εκκρεμής.

Πληροφορίες ανφέρουν πως ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής είχε ζητήσει να τους επιβληθεί 6μηνη κράτηση, από την οποία έχουν ήδη εκτίσει τους 3 μήνες, ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο περί ασύλου προβλέπεται πως μπορούν να κρατηθούν μεχρι 18 μήνες.

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο δίδεται αυτή η δυνατότητα της κράτησης μέχρι 18 μήνες για λόγους εθνικού ή δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για λόγους προσωπικής ασφάλειας των αιτούντων άσυλο.

Ικανοποίηση από την πρώην δικηγόρο των οκτώ

Την ίδια ώρα, Σταυρούλα Τομαρά, πρώην δικηγόρος των οκτώ στρατιωτικών, εκφράζει με ανακοίνωσή της την ικανοποίησή της για την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Συγχαρητήρια στους 2 συναδέλφους των *8* Τούρκων πρώην αξιωματικών, Χ.Μυλωνόπουλο και Όμηρο Ζέλιο.

Η απόφαση του Αρείου Παγου για τους 8 Τούρκους είναι μια απόφαση που με κάνει να αισθάνομαι ικανοποίηση, επιβεβαίωνει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οφείλω να πω ότι είμαι χαρούμενη γιατί με τις όποιες δυνάμεις μου συνέβαλλα έστω με ένα λιθαράκι στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, αφού υπήρξα η μοναδική συνήγορος και των *8* Τουρκών, κατ΄επιλογήν τους για το μεγαλύτερο διάστημα των 5 μηνών.

Επιπλέον είμαι ικανοποιημένη που οι ‘δυνάμεις’ που με απομάκρυναν από αυτή την υπόθεση, δεν ζημείωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Σταυρούλα Τομαρά, πρώην δικηγόρος των *8* Τούρκων
“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε