Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τι λέει η εταιρεία – πάροχος για την πρώτη απόδραση κρατούμενης με βραχιολάκι

Τι λέει η εταιρεία – πάροχος για την πρώτη απόδραση κρατούμενης με βραχιολάκι

Η εταιρία G4S, η οποία έχει αναλάβει τη παροχή του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης τονίζει σε ανακοίνωση της σχετικά με την πρώτη απόδραση κρατούμενης που βρισκόταν σε κάτ´ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση με “βραχιολάκι”  το Σάββατο το απόγευμα πως “ενήργησε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες και εφαρμοστέες διαδικασίες και ενημέρωσε άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές”.

Την ίδια στιγμή τονίζει πως “καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από τη στιγμή της αρχικής παραβίασης μέχρι την αποκοπή του ιμάντα του «βραχιολιού», η εταιρεία παρείχε συνεχή και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση προς τις διωκτικές Αρχές για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του «βραχιολιού»”.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής: “Αναφορικά με το συμβάν της φυγής υποδίκου που έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2016, η G4S έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι». Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλλεξε στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, ως τεχνολογικός πάροχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε