Ελλάδα

Τι “μαγειρεύει” η Θεσσαλονίκη;

Μα φυσικά τον απόλυτο γαστρονομικό οδηγό - χάρτη όχι μόνο της συμπρωτεύουσας αλλά και τον γύρω νομών με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού. Τι λέει στο Newsit o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η νύμφη του θερμαϊκού δεν φημίζεται μόνο για τις πλούσιες ομορφιές της αλλά και για τον γαστρονομικό της πλούτο τόσο στο φαγητό όσο και στο κρασί.

Αυτό το πλεονέκτημα θέλησε να αναδείξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με το “Food Festival” δημιουργεί τον γαστρονομικό οδηγό “Thessaloniki Gourmet Tours” προκειμένου οι επισκέπτες της πόλης να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής τους και άρα να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Ο γαστρονομικός οδηγός – χάρτης θα διανέμεται δωρεάν και θα βοηθά τους τουρίστες να εντοπίσουν διάφορα μέρη σε απόσταση μίας ώρας από τη Θεσσαλονίκη στα οποία θα μπορούν να ανακαλύψουν γευστικούς θησαυρούς αλλά και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας “σκεφτήκαμε οτι πρέπει να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις εκτός πόλης στον επισκέπτη όπου θα μπορεί να πηγαίνει με την οικογένειά του, να τρώει καλά, να ανακαλύπτει προϊόντα τοπικά και να περνάει μια ευχάριστη μέρα.

Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να πάει σε μια εξαιρετική φάρμα που υπάρχει στην περιοχή της Αρναίας και να απολαύσει σπεσιαλιτέ που μαγειρεύονται μόνο με μανιτάρια. Θα μπορούσε να πάει σε ένα οινοποιείο, θα αναφέρω το πιο κοντινό του κυρίου Γεροβασιλείου στην Επανομή. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο κτήμα δυτικά της πόλης όπως είναι το κτήμα Λίκνος”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο κύριος Πέγκας:

Ο γαστρονομικός οδηγός “Thessaloniki Gourmet Tours” θα παρουσιαστεί στις 26 Ιανουρίου και θα διανέμεται απο το κιόσκι πληροφοριών του Δήμου στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και από τα ξενοδοχεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κόκκινο κρητικό κρασί το δεύτερο καλύτερο του κόσμου

O Έλληνας που τρέλανε με τα φαγητά του την Κάρλα Μπρούνι!

Θεσσαλονίκη: Τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα με φαγητό από το συσσίτιο – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη – Για μένα η Καρυστιανού είναι πολιτικός»
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «είναι η δικηγόρος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον γιατί παίρνει τον λόγο συνέχεια, ήταν ο λόγος που είπα ότι πρέπει να γίνει σιωπή για να ακουστούν τα ονόματα των παιδιών μου»
Ο Νίκος Πλακιάς
12
Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για την υπεξαίρεση κονδυλίων
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και στις εταιρείες με τις οποίες είχε κάνει τις συμβάσεις η ΓΣΕΕ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος 18
Μητέρα από την Ελβετία ευχαριστεί τον δήμαρχο Λειψών για τη σωτηρία του γιου της – Ο αγροτικός γιατρός τον διέγνωσε με σακχαρώδη διαβήτη
Η μητέρα έστειλε μια συγκλονιστική επιστολή στον δήμαρχο Λειψών για τον τρόπο που λειτούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περίπτωση του γιου της
Ο 12χρονος που διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη
Youth Pass 2026: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιους αφορά, ποιες παροχές προβλέπει και σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιηθεί
Έως 15 Μαΐου 2026 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr ή στα ΚΕΠ για οικονομική ενίσχυση, προς ενίσχυση πολιτισμού, τουρισμού και μεταφορών
Two female friends enjoying a movie night, sharing popcorn and laughs, creating a joyful and memorable cinema