Ελλάδα

Τι “μαγειρεύει” η Θεσσαλονίκη;

Μα φυσικά τον απόλυτο γαστρονομικό οδηγό - χάρτη όχι μόνο της συμπρωτεύουσας αλλά και τον γύρω νομών με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού. Τι λέει στο Newsit o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η νύμφη του θερμαϊκού δεν φημίζεται μόνο για τις πλούσιες ομορφιές της αλλά και για τον γαστρονομικό της πλούτο τόσο στο φαγητό όσο και στο κρασί.

Αυτό το πλεονέκτημα θέλησε να αναδείξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με το “Food Festival” δημιουργεί τον γαστρονομικό οδηγό “Thessaloniki Gourmet Tours” προκειμένου οι επισκέπτες της πόλης να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής τους και άρα να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Ο γαστρονομικός οδηγός – χάρτης θα διανέμεται δωρεάν και θα βοηθά τους τουρίστες να εντοπίσουν διάφορα μέρη σε απόσταση μίας ώρας από τη Θεσσαλονίκη στα οποία θα μπορούν να ανακαλύψουν γευστικούς θησαυρούς αλλά και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας “σκεφτήκαμε οτι πρέπει να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις εκτός πόλης στον επισκέπτη όπου θα μπορεί να πηγαίνει με την οικογένειά του, να τρώει καλά, να ανακαλύπτει προϊόντα τοπικά και να περνάει μια ευχάριστη μέρα.

Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να πάει σε μια εξαιρετική φάρμα που υπάρχει στην περιοχή της Αρναίας και να απολαύσει σπεσιαλιτέ που μαγειρεύονται μόνο με μανιτάρια. Θα μπορούσε να πάει σε ένα οινοποιείο, θα αναφέρω το πιο κοντινό του κυρίου Γεροβασιλείου στην Επανομή. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο κτήμα δυτικά της πόλης όπως είναι το κτήμα Λίκνος”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο κύριος Πέγκας:

Ο γαστρονομικός οδηγός “Thessaloniki Gourmet Tours” θα παρουσιαστεί στις 26 Ιανουρίου και θα διανέμεται απο το κιόσκι πληροφοριών του Δήμου στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και από τα ξενοδοχεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κόκκινο κρητικό κρασί το δεύτερο καλύτερο του κόσμου

O Έλληνας που τρέλανε με τα φαγητά του την Κάρλα Μπρούνι!

Θεσσαλονίκη: Τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα με φαγητό από το συσσίτιο – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρειος Πάγος: Δημοσιεύθηκε η απόφαση που δικαιώνει τους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη για τον υπολογισμό των τόκων
Η ολομέλεια αποφάσισε ότι ο υπολογισμός των τόκων των δανειοληπτών που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, πρέπει να υπολογίζεται στη μηνιαία δόση τους και όχι στο σύνολο του δανειακού ποσού
Άρειος Πάγος
Υποκλοπές: Και ο Θανάσης Κουκάκης ζητά ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο 
Ο δημοσιογράφος ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης, την εξέταση και των τεσσάρων καταδικασθέντων και την κλήση για κατάθεση πέντε φυσικών προσώπων - κλειδιά στην εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων
Θανάσης Κουκάκης
Συνελήφθη στο Μεσολόγγι 15χρονος για bullying - Απειλούσε και έβριζε 13χρονο
Σε βάρος του 15χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων με ρατσιστικό κίνητρο, απειλή και εξύβριση, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Μπασκέτα σε προαύλιο σχολείου
Στη Λάρισα το ελληνικό FBI για απάτες και εκβιασμούς από συγκεκριμένη οικογένεια Ρομά, 1 σύλληψη
Πρόκειται για γνωστή και επικίνδυνη οικογένεια Ρομά για την οποία έχουν υπάρξει δεκάδες καταγγελίες και οι αρχές έχουν συλλάβει ήδη πολλούς από αυτούς σε προηγούμενες επιχειρήσεις
Ελληνικό FBI