Ελλάδα

Τι θα γίνει με τρίτεκνους – πολύτεκνους στις πανελλαδικές;

Η είσοδος παιδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών μέσω των πανελλαδικών στα πανεπιστήμια με μειωμένα μόρια καταργήθηκε από το ΣτΕ και έτσι πλέον το υπουργείο εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να διευκολυνθούν, ειδικά σε περίοδο κρίσης

Με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο προωθεί τις ελεύθερες μετεγγραφές μεταξύ ομοειδών τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις κατηγορίες που απολάμβαναν κοινωνικών κριτηρίων.

Πλέον οι περίπου 10.000 επιτυχόντες που εισάγονται σε σχολές και υπάγονται σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες θα δίνουν κανονικά εξετάσεις με όλους τους υποψηφίους και ανάλογα με το τμήμα στο οποίο πέτυχαν την εισαγωγή τους θα μπορούν ελεύθερα να μετεγγραφούν σε ένα ομοειδές του τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Δηλαδή θα μπαίνουν στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας με τα ίδια μόρια όλοι οι υποψήφιοι, αλλά εκείνοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα δικαιούνται ελεύθερης μετεγγραφής.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση «Χάτσικο» στην Λαμία: Πέθανε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει
Ο σκύλος ήταν επιθετικός με αποτέλεσμα να κληθεί στο σπίτι εκπαιδευτής και να τον ακινητοποιήσει, προκειμένου να μπουν οι αστυνομικοί μέσα και να εντοπίσουν τον νεκρό ιδιοκτήτη
Dangerous angry dog. Aggressive puppy dog border collie baring teeth fangs looking aggressive dangerous. Guardian growling scary dog ready for attack. Pet infected by rabies.