Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη με διπλωμάτες είχε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου

Τηλεδιάσκεψη με διπλωμάτες είχε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Κοινή τηλεδιάσκεψη με τους πρέσβεις των χωρών της ομάδας Visegrad είχε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών με εκπροσώπους ξένων χωρών. Ειδικότερα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι πρέσβεις της Πολωνίας, Artur Piotr Lompart, της Τσεχίας, Jakub Karfík, της Σλοβακίας, Iveta Hricova καθώς και o επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ουγγαρίας, καθώς ο πρέσβης Erik Edgar Haupt απουσίασε λόγω έκτακτου κωλύματος.

Στη συζήτηση, η πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής και το έργο της μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση φορέων και μεμονωμένων προσώπων από την Ελλάδα και εξωτερικό, στο κάλεσμα της Επιτροπής για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση, παραθέτοντας τα εντυπωσιακά αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία των προτάσεων που έχουν υποβληθεί.

Η πρόεδρος τόνισε ότι βούληση της Επιτροπής είναι να στηρίξει δράσεις που θα αφήσουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον, δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Ακόμη, αναφέρθηκε στο χορηγικό και στο Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, που αποτελούν την αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης της λειτουργίας της. Tέλος, κάλεσε τους πρέσβεις να στηρίξουν τις προσπάθειες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Από την πλευρά τους, οι πρέσβεις των τεσσάρων χωρών υπογράμμισαν τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των χωρών τους με την Ελλάδα, αναφέρθηκαν στα φιλελληνικά κινήματα που είχαν αναπτυχθεί στις χώρες τους την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν οι πρεσβείες τους στην επέτειο των 200 ετών μετά την Επανάσταση, εντάσσοντας και δικές τους δράσεις στο χρονολόγιο της Επιτροπής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις