Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας θα είναι ανήμερα των Χριστουγέννων στην Κωνσταντινούπολη.
Άγνωστο ακόμα τι είπαν στο τηλέφωνο οι δυο υπουργοί Εξωτερικών.
Για την Λιβύη πάντως μίλησαν τηλεφωνικά ο Ερντογάν με τον Μπόρις Τζόνσον.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να μεταβαίνει για ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ανήμερα των Χριστουγέννων τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησαν σήμερα στο τηλέφωνο, μια είδηση που επιβεβαίωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Περισσότερες πληροφορίες για το τι συζητήθηκε δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο ίδιος ο κ. Δένδιας μιλώντας στον Alpha είπε ότι τα Χριστούγεννα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου θα παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Εντωμεταξύ όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε επίσης στο τηλέφωνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον και ανάμεσα στα άλλα που συζητήθηκαν ήταν και η Λιβύη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις