Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ!

τηλεοπτικές άδειες
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Στις 4 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας. Η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες αναβλήθηκε από τους δύο εισηγητές- συμβούλους Επικρατείας.

Τηλεοπτικές άδειες: Γιατί ήρθε η αναβολή – Τι θα γίνει στην συνέχεια

Η αναβολή ήρθε καθώς δεν έχουν σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Τα τεχνικά στοιχεία αφορούν τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (7 άδειες), καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών μπορούσε να χορηγηθούν 16 άδειες. Επίσης, η αναβολή χορηγήθηκε επειδή το Mega δεν συμμετείχε στην διαδικασία αδειοδότησης και υπάρχει το ενδεχόμενο τερματισμού λειτουργίας του, με απόφαση του ΕΣΡ.

Όμως, η απόφαση του ΕΣΡ, προσθέτουν οι δύο εισηγητές, υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ.Τα κανάλια στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών, ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα,έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Ακόμη, τα κανάλια υποστηρίζουν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις