Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Τήλος στέλνει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!

Η Τήλος στέλνει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!

Μπορεί στα αρχαία χρόνια η Τήλος να ήταν διάσημη για τα αρώματα και τα βότανά της, αλλά στην Ελλάδα του σήμερα το μικρό ακριτικό νησί κερδίζει την ευρωπαϊκή αναγνώριση για την ενεργειακή αυτονόμησή του.

Με το πρωτοποριακό project TILOS, η Τήλος έρχεται να γίνει το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου με την αξιοποίηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας, δείχνοντας τον “πράσινο” δρόμο σε όλο τον κόσμο. Το Έργο TILOS του ενεργειακού ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG), που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται και καταναλώνεται η ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές, βραβεύτηκε πρόσφατα για την καινοτομία του με το Βραβείο Ενεργειακού Νησιού και το Βραβείο Κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Έργο TILOS βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης, με τον ενεργειακό όμιλο ΕUNICE ENERGY GROUP (EEG), να έχει χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας και του φωτοβολταϊκού σταθμού, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική και ευρωπαϊκή έρευνα και τεχνολογία. O πρώτος υβριδικός σταθμός που εγκαθίσταται στην Ελλάδα συνδυάζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό σταθμό) και την αποθήκευσή της σε μπαταρίες (συσσωρευτές), διαχειρίζεται το τοπικό ενεργειακό σύστημα, προβλέποντας τη μελλοντική παραγωγή από ΑΠΕ, και μπορεί να ρυθμίζει την κατανάλωση ενέργειας των οικιακών καταναλωτών.

Το “πάντρεμα” της τεχνολογίας με την ενέργεια

 

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η αποθήκευση παραγόμενης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αλλάζει η διαχείρισή της, μετριάζοντας τις αυξομειώσεις της παραγωγής των ΑΠΕ και καθιστώντας τις αναμφισβήτητα ως τη μελλοντική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Με το Έργο TILOS έχουμε και την πρώτη επίσημη, σε απόλυτη λειτουργία και εφαρμογή, είσοδο της σύγχρονης τεχνολογίας λογισμικού (software) στην ενέργεια, κάτι που θα απογειώσει τις μελλοντικές εξελίξεις στον κόσμο.

Με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ενέργειας (Smart Energy Meters) ενσωματώνει την πρόβλεψη της μελλοντικής αιολικής και ηλιακής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιεί την παραγωγή από ΑΠΕ σε συνδυασμό με τον έλεγχο της τοπικής κατανάλωσης ενέργειας και εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας, με την περίσσεια ενέργεια να προσφέρεται, μέσω έξυπνης διαχείρισης, για την τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων για τις τοπικές μεταφορές.

Τα σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα και τους πολίτες

 

Άμεσα και σημαντικά είναι τα οφέλη που προκύπτουν από το Έργο TILOS για τη χώρα, καθώς απεξαρτητοποιείται από εισαγόμενες πηγές ενέργειας με την εκμετάλλευση εγχώριων και ανεξάντλητων πηγών όπως ο ήλιος και ο άνεμος, ενώ παράλληλα μεγιστοποιείται η παραγωγή ενέργειας με βιώσιμο τρόπο και προσφέρονται έσοδα στην τοπική κοινωνία. Εξίσου σημαντικά είναι και τα οφέλη για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θα συμπιεστεί σημαντικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μελλοντικά, θα προσφέρονται ευέλικτα πακέτα χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας με βάση την κατανάλωση, αφού όμως ληφθεί υπόψη και η παραγωγή, κάτι που ουσιαστικά μεταφράζεται σε μεγάλο οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή. Η εκμετάλλευση, τέλος, των ηλεκτρικών οχημάτων θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε ηλεκτρική ενέργεια για τη μεταφορά μας, ενώ παράλληλα σταθεροποιείται και λειτουργεί οικονομικότερα το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://eunice-group.com/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε