Ελλάδα

Την άμεση πρόσληψη 12 Ειρηνοδικών ζητούν οι Εισαγγελείς

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με υπόμνημά της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλο ζητεί την κάλυψη, 12 κενών οργανικών θέσεων Ειρηνοδικών. 

Η ΕΔΕ στο υπόμνημά της αναφέρει ότι πρόσφατα με διαγωνισμό καλύφθηκαν 194 κενά Ειρηνοδικών. Ωστόσο, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας απεχώρησαν στις 30.6.2015 άλλοι 10 Ειρηνοδίκες, ένας Ειρηνοδίκης παραιτήθηκε και μία Ειρηνοδίκης απεβίωσε.

Ακόμα, αναφέρει η ΕΔΕ ότι στο τέλος του δικαστικού έτους (30.6.2016) θα αποχωρήσουν λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας άλλοι 19 Ειρηνοδίκες, ενώ ήδη 2 παραιτήθηκαν, χωρίς όμως να έχουν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες προς οριστικοποίηση των παραιτήσεών τους.

Παράλληλα, η Ένωση επισημαίνει την αναγκαιότητα της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος πρόσληψης των 12 επιπλέον Ειρηνοδικών γιατί, μεταξύ των άλλων, «μόνο με την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων θα καταστεί δυνατή τόσο η εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα