Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Την Τρίτη η πρώτη κρίσιμη απόφαση για την τύχη του ΔΟΛ

Την Τρίτη η πρώτη κρίσιμη απόφαση για την τύχη του ΔΟΛ

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της Αθήνας το αίτημα των τεσσάρων τραπεζών που ζητούν προσωρινή διαταγή γα τη μη μεταβολή της περιουσίας του ΔΟΛ τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου 2017 όποτε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάσει το νόμο Δένδια!

Ουσιαστικά ζητείται η προστασίας της περιουσίας του οργανισμού από τους υπόλοιπους πιστωτές οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν την εκποίηση της για να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Οι δικηγόροι του των 500 εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν, από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, να εξαιρεθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες. Ετσι, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να παραμείνει θέση τους και τα έντυπα θα παραμείνουν «ζωντανά», με συνέπεια να μην μειωθεί και η περιουσία του ΔΟΛ στην προετοιμασία της επόμενη ημέρας που ο Οργανισμός θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ανακοίνωσε στους δικηγόρους των δύο πλευρών πως αν και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τους έδωσε προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματα τους και θα εκδώσει την απόφαση του το πρωί της ερχόμενης Τρίτης(στις 10 πμ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε