Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Την Τρίτη στην Κρήτη η κηδεία του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά

Την Τρίτη στην Κρήτη η κηδεία του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά

Ο καθηγητής Κριαράς άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και θα ταφεί στη γεννέτειρά του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Στη γενέτειρά του τα Χανιά της Κρήτης θα «επιστρέψει» έπειτα από 108 χρόνια πλήρους ζωής η σορός τού καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά, ο οποίος πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, από ανακοπή καρδιάς.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (η σορός θα βρίσκεται εκεί από τις 11 πμ), από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος, η σορός του θα μεταφερθεί και θα ενταφιαστεί την Τετάρτη στο Κοιμητήριο Ακρωτηρίου Χανίων.
Να σημειωθεό ότι “φεύγοντας”, ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς αφήνει πίσω του (για τους μελετητές και φοιτητές του) εκατοντάδες τόμους με πραγματείες, μελέτες , επιστολές, κείμενα, 14 τόμους του µνηµειώδους έργου “Λεξικό της Βυζαντινής Γραµµατείας”. Τη συνέχεια ανέλαβε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Ηδη εχει τυπωθεί και κυκλοφορεί ο 18ος τόμος…

Διαβάστε επίσης:
“Έφυγε” σε ηλικία 108 ετών ο Εμμανουήλ Κριαράς

Θεσ/νίκη: Εξιτήριο πήρε ο 108 ετών καθηγητής, Εμμανουήλ Κριαράς

Εμμ. Κριαράς: Ένας σπουδαίος έλληνας κλείνει σήμερα τα 107!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε