Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τις 27.000 θα αγγίξουν τα κρούσματα σήμερα

Τις 27.000 θα αγγίξουν τα κρούσματα σήμερα

Μετά το αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων που καταγράφηκε την Τρίτη, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού – σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr – αναμένεται σήμερα (29/12) να φτάσει ακόμα και τις 27.000. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει στη «σκιά» της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας. 

Τα 21.657 κρούσματα κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ, δυστυχώς όπως φαίνεται δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου…. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι τα κρούσματα σήμερα θα φτάσουν τις 27.000. 

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει σε ποσοστό 70%. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έως 4.000 κρούσματα από τα 21.657 που ανακοινώθηκαν χθες ανήκουν στη μετάλλαξη Δέλτα. 

Ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα πλέον για την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του newsit.gr, τα μέτρα θα επηρεάσουν τόσο την εστίαση όσο και την διασκέδαση, αφού τα μαγαζιά θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα ισχύσει από απόψε. Επίσης, θα απαγορευθεί η μουσική και μοναδική εξαίρεση στο μέτρο αυτό θα αποτελέσει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε μόνο τα εστιατόρια θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 τα ξημερώματα. Για τα νυχτερινά κέντρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού θα είναι κλειστά, ενώ τα μπαρ θα λειτουργούν έως τις 12 χωρίς μουσική. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων και στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις