Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Της έσκισαν τα αυτιά για να της πάρουν τα σκουλαρίκια – Αναβιώνει ο εφιάλτης που έζησε ηλικιωμένη

Της έσκισαν τα αυτιά για να της πάρουν τα σκουλαρίκια – Αναβιώνει ο εφιάλτης που έζησε ηλικιωμένη

Της χτύπησαν την πόρτα, ζητώντας της να τους δώσει ένα ποτήρι νερό. Τους άνοιξε, την παγίδευσαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όσο εκείνοι έψαχναν για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Ενδεικτικό της βαρβαρότητας των δραστών είναι ότι αφού την ξυλοκόπησαν άγρια, της έσκισαν μέχρι και τα αυτιά για να της πάρουν τα σκουλαρίκια και στη συνέχεια την άφησαν αιμόφυρτη στο πάτωμα και τράπηκαν σε φυγή. 

Η ηλικιωμένη, θύμα τριών αδίστακτων δραστών κατάφερε μόνη της να συρθεί μέχρι την πόρτα και να την ανοίξει, καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες της.

Μόλις την είδαν σε αυτήν την κατάσταση κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο την μετέφερε στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η 82χρονη στο Αιγάλεω τον Φεβρουάριο του 2022, αναβιώνουν αύριο Τετάρτη (22.5.24) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με κατηγορούμενους έναν 23χρονο και μια γυναίκα 41 ετών

Η ίδια περιέγραψε στους αστυνομικούς τα περιστατικά που τη στοιχειώνουν ακόμα: 

«Βρισκόμουν στο σπίτι, όταν ξαφνικά χτύπησε η πόρτα. Άνοιξα και είδα μια ξανθιά γυναίκα, περίπου 35 ετών η οποία μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Εγώ πήγα να της βάλω και όταν έκανα κίνηση να κλείσω την πόρτα, μου επιτέθηκε από πίσω ένας άνδρας, ο οποίος είχε προλάβει να μπει μέσα στο σπίτι μου όσο εγώ της έφερνα το νερό».

Εκμεταλλευόμενοι την καλοσύνη της, οι δράστες την κλείδωσαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι και άρχισαν να τη χτυπούν βάναυσα, ζητώντας της να τους δώσει χρήματα. 

«Με χτυπούσε στο πρόσωπο με γροθιές και κλωτσιές»

«Με έπιασε από τον λαιμό και μου ζήτησε χρήματα. Εγώ τους έλεγα ότι δεν έχω και εκείνος άρχισε να με χτυπά σε όλο το πρόσωπο με γροθιές και κλωτσιές. Κάποια στιγμή αυτός άρπαξε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και άρχισε να με απειλεί με αυτό. Εγώ του έλεγα «άφησε με και θα σου δώσω ό,τι έχω» αλλά αυτός συνέχιζε να με χτυπάει.  Και ξαφνικά, έβαλε το χέρι του και μου τράβηξε τα σκουλαρίκια που φορούσα, σκίζοντας τα αυτιά μου. Ο πόνος ήταν αφόρητος», είχε περιγράψει η άτυχη ηλικιωμένη. 

Για τη ληστεία της 82χρονης, που λίγο έλειψε να έχει τραγική κατάληξη, ο 23χρονος κατηγορείται για το κακούργημα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ η 41χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας.

«Ακόμα κυριεύεται από πανικό»

Μιλώντας στο newsit.gr ο δικηγόρος της ηλικιωμένης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ανέφερε:

«Πρόκειται για μια βάναυση επίθεση, σε βάρος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας, που λίγο έλειψε να της στοιχίσει ακόμη και την ίδια της τη ζωή. Κάθε φορά που η εντολέας μου καλείται να περιγράψει τα περιστατικά, κυριεύεται από πανικό. Εδώ και 2,5 χρόνια, από την ημέρα της επίθεσης, δεν έχει μείνει μόνη της στο σπίτι και ζητάει πάντα να είναι κάποιος μαζί της».

«Είναι σοκαριστικό, αν σκεφτεί κανείς τον πόνο που βίωσε όταν την κλωτσούσαν στο πρόσωπο. Θα μπορούσε να ήταν η γιαγιά του καθενός μας. 60 ευρώ κόστιζαν τα σκουλαρίκια που της πήραν και λίγο έλειψε να ακρωτηριαστεί γι’ αυτά. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη, με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, να ανακουφίσει – έστω ηθικά – αυτή τη γυναίκα, τιμωρώντας τους ενόχους», δήλωσε.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμη άνδρα, ο οποίος αναζητείται. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις