Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Της… ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο – Ποιοι δρόμοι στην Αθήνα είναι κλειστοί

Της… ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο – Ποιοι δρόμοι στην Αθήνα είναι κλειστοί

Κλειστοί θα είναι πολλοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω της πορείας της ΠΟΕΔΗΝ. Ενταση επικράτησε πριν από λίγο όταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θέλησε να απλώσει στην Βουλή ένα μεγάλο πανό.

Ένταση επικράτησε όταν η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ έφτασε στην Βουλή. Οι διαδηλωτές θέλησαν να σηκώσουν ένα μεγάλο πανό μπροστά από το Κοινοβούλιο και υπήρξαν διαξιφισμοί με την αστυνομία.

Τελικά το άπλωσαν…

Ήδη υπάρχει πρόβλημα στη Πανεπιστημίου. Κλειστοί θα είναι για ώρα οι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα καθώς η πορεία θα κινηθεί προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα το κέντρο της πρωτεύουσας να γίνει… αδιάβατο για ώρες.

ΠΟΕΔΗΝ συγκέντρωση Αθήνα κλειστοι δρόμοι

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το σύστημα υγείας καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Έχουν ήδη αποχωρήσει 7.000 άτομα και αναμένεται να αποχωρήσουν άλλοι 2.000 ως το τέλος του έτους. 150 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές, ενώ διαρκώς μειώνονται και οι δαπάνες για την Υγεία.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Την αξιολόγηση η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ δεν την θέλουν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Ένας Νοσηλευτής για 40 Ασθενείς σε κάθε κλινική ανά βάρδια με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδεις από το έτος 2012″.

 


Την ίδια ώρα κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων θα πραγματοποιήσει η ένωση γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Για την ίδια μέρα έχει προκηρυχθεί απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική από τις 8 π.μ. ως τη 1 μ.μ.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις