Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Το BCA εκπαιδεύει αποφοίτους της Ιταλικής Ακαδημίας Ναυτιλίας

Το BCA εκπαιδεύει αποφοίτους της Ιταλικής Ακαδημίας Ναυτιλίας

Μια πολύ σημαντική συμφωνία υπογράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ της Ιταλικής Ακαδημίας Ναυτιλίας FAIMM (Fondazione Accademia Italiana della Marina Mercantile), του κολλεγίου BCA και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Εκπαίδευσης (GIME).

Βάσει της συμφωνίας, οι απόφοιτοι του ITS (Istituti Tecnici Superiori – Higher Τechnical Ιnstitutes) της FAIMMμπορούν να εγγραφούν στο BCA, στο αγγλόφωνο τμήμα, για την απόκτηση πτυχίου στις ναυτιλιακές σπουδές (Bachelor in Maritime Business), αναγνωρίζοντας τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει στην Ιταλική Ακαδημία και είναι κοινά με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του BCA. Με έναν χρόνο σπουδών, φοιτώντας μόνο στα εξειδικευμένα ναυτιλιακά μαθήματα και υποβάλλοντας την πτυχιακή τους εργασία, θα έχουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Το πτυχίο, όπως και κάθε τίτλο σπουδών που προσφέρει το BCA, χορηγεί το πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, που εκπονεί το πρόγραμμα σπουδών, εποπτεύει τη διδασκαλία και διενεργεί τις εξετάσεις του BCA.

Η φοίτηση μπορεί να γίνεται ολοκληρωτικά εξ αποστάσεως μέσω των προηγμένων συστημάτων πληροφορικής του GIME, τα οποία εξασφαλίζουν διαδραστική εμπειρία παρόμοια με τη διά ζώσης εκπαίδευση, ενώ διαθέτουν προηγμένα εργαλεία μελέτης, έρευνας και συνεργασιών. Έτσι οι απόφοιτοι του τμήματος ITS της Ιταλικής Ακαδημίας θα φοιτούν στο BCA για την απόκτηση του δεύτερου πτυχίου τους, στα ναυτιλιακά, χωρίς να εγκαταλείψουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες ή τον τόπο διαμονής τους.

«Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί μια εξαιρετική προοπτική για τους σπουδαστές της Ακαδημίας, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους και να εξελίξουν την καριέρα τους” δήλωσε η Διευθύντρια του FAIMM, Paola Vidotto.

Ο C.E.O. του BCA, Χάρης Δασκαλάκης, δήλωσε: «Το BCA είναι περήφανο που δημιουργεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ ενός Ελληνικού και ενός Ιταλικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον τομέα της Ναυτιλίας. Είμαστε κορυφαίοι στις σπουδές διοίκησης ναυτιλιακών εταιρειών και διαχείρισης πλοίων στην Ελλάδα, προσφέροντας, από το 1971, στους αποφοίτους μας, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να κυριαρχήσουν στον χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Χαιρόμαστε που αυτή η γνώση θα είναι πλέον στη διάθεση και των Ιταλών φοιτητών.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις