Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το άγνωστο θεραπευτικό δάσος της Ελλάδας με τα ιαματικά λουτρά

Το άγνωστο θεραπευτικό δάσος της Ελλάδας με τα ιαματικά λουτρά

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά ιαματικά νερά σε διάφορες περιοχές της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ιαματικός τουρισμός είναι πολύ αντεπτυγμένος στη χώρα μας.

Ωστόσο, πολλά από τα μέρη που προσφέρουν ιαματικά λουτρά δεν είναι πολύ γνωστά ούτε στους Έλληνες αλλά ούτε στους ξένους επισκέπτες. Ένα από αυτά τα μέρη είναι το άγνωστο θεραπευτικό δάσος της Ελλάδας με τα ιαματικά λουτρά. Ο λόγος για τα λουτρά της Κυλλήνης. Ένα μέρος ιδιαίτερο με ιστορία από την αρχαιότητα.

Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών της Κυλλήνης είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ωστόσο σε πολύ κόσμο σήμερα είναι άγνωστες και δεν τις έχουν επισκεφθεί. Εκεί κατά την αρχαιότητα υπήρχαν Ιερά του Ασκληπιού, της Αφροδίτης αλλά και άλλων θεοτήτων. Επίσης εκεί υπήρχε υδροθεραπευτήριο κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους αλλά και μετέπειτα όπως έχει αποκαλυφθεί από τα σωζόμενα ερείπια Ρωμαϊκών Λουτρών.

Τις ιαματικές πηγές του Κάστρου Κυλλήνης θα τις βρεις επί της βορειοδυτικής παραλίας της Πελοποννήσου, η οποία ανήκει στο νομό Ηλείας και ακριβώς απέναντι από τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Απέχουν μόλις 6 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και 85 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις